Dit kan Jeff Bezos allemaal kopen op Amazon

Dit kan Jeff Bezos allemaal kopen op Amazon

Vandaag werd wederom bekend dat Jeff Bezos de rijkste persoon aller tijden is. Met een vermogen van meer dan 105 miljard dollar is hij rijker dan Bill Gates ooit is geweest. Maar wat kan hij voor dat geld allemaal kopen op Amazon?

Tot nu toe was Bill Gates, de oprichter van Microsoft, de rijkste persoon op aarde die ooit heeft bestaan. Maar de filantroop is nu voorbijgestreefd door Bezos, wiens vermogen vijftien jaar geleden ‘nog maar’ op 1,5 miljard dollar werd geschat.

Het dagelijkse leven van Jeff Bezos

Business Insider gaf al een mooi kijkje in het dagelijkse leven van de Amazon-oprichter, die bijvoorbeeld slechts zes uur per jaar praat met Amazon’s investeerders en géén wekker gebruikt; liever wordt hij op een natuurlijke manier wakker, zodat hij genoeg rust heeft gehad.

Ook woont hij nooit meetings bij op de vroege ochtend, zodat hij genoeg tijd heeft voor zijn vrouw en vier kinderen. En mocht het dan een keer van een meeting komen, dan hanteert de Amerikaan de twee-pizza-regel: hij organiseert nooit een meeting waarbij twee pizza’s niet voldoende zijn voor de groep aanwezigen.

Bezos heeft nu dus een vermogen van meer dan 105 miljard dollar. En dat is áárdig wat geld. Hij kan alles kopen wat ‘ie maar wil. Maar waarom zou hij bij een concurrent shoppen, als ‘ie dat ook in zijn eigen webwinkel kan doen? Wij zochten een aantal excentrieke producten die Bezos kan bestellen, zonder dat hij dat ook maar één seconde merkt in zijn portemonnee…

Witte, opalen oorbellen

Zelf zal hij ze waarschijnlijk niet gaan dragen, maar als hij nog een leuk cadeautje zoekt voor zijn vrouw, dan kan hij bij Amazon terecht voor witte, opalen oorbellen in de vorm van kleine driehoekjes. De juwelen kosten maar liefst 1,5 miljoen dollar, maar dan heb je er natuurlijk wel twee!

Dure oorbellen op Amazon

Mein Kampf

Hopelijk bestelt Bezos dit boek niet vanwege de inhoud, maar meer vanwege de historische waarde. Het gaat hier niet zomaar om een kopie van Hitlers beruchte werk, maar om de Gauleiter-editie, “het meest luxe boek ooit geproduceerd door het Derde Rijk”, zo valt op de productpagina te lezen. Het tweedehands boek is nog in goede staat, weegt 18 kilo en de herkomstbrief van de vorige eigenaar luidt: “Dit boek (in onze familie sinds 1945) was de huiskopie in Hitlers verblijf Kehlsteinhaus in Berchtesgaden.” Het boek kost 200,000 dollar.

Mein Kampf kopen op Amazon

Rolex

Bezos is een man die op de tijd let. Zo wil hij niet talloze uren kwijt zijn aan het praten met investeerders, maar hij zorgt er ook voor dat ‘ie elke dag zo’n acht uur slaap krijgt. Voor hem is het dus handig om altijd te kunnen weten hoe laat het is. Deze Rolex van bijna 58 duizend dollar kan hem daar vast bij helpen. Jeff moet wel snel bestellen, want Amazon heeft er nog maar één op voorraad!

Dure Rolex op Amazon

Tennisarmband

Een tennisarmband is vernoemd naar Chris Evert, die haar diamanten armband verloor tijdens een wedstrijd op de US Open. Op Amazon staat een 14 karaats armbandje te koop voor een slordige 120.000 dollar. En verzending naar Nederland is mogelijk, mochten er hier ook geïnteresseerden zijn. Vind je dit bedrag iets te hoog voor een armband? De verkoper, JewelryAdviser, claimt nog wel dat de prijzen online tot wel zestig procent goedkoper kunnen zijn dan in de winkel, dus tel uit je winst!

Dure armband op Amazon

Televisie

Je hebt groot, groter en groots. Waar sommigen 32 inch al groot genoeg vinden, zweren anderen bij 55 inch. We hebben natuurlijk over televisies. Voor iets minder dan twintigduizend dollar heb je bij Amazon zo een tv van 88 inch in huis. Een 4K Ultra HD Smart LED TV om precies te zijn. Het beeldscherm heeft geen randen, zodat je tv niet onnodig groot is…

Dure televisie op Amazon

Gitaar van Eric Clapton

Mocht Bezos even wat tijd voor zichzelf willen hebben, dan kan hij vast een aardig riedeltje pingelen op deze gitaar van Fender. En niet zomaar een, maar een exemplaar dat door Eric Clapton werd gebruikt tijdens zijn 70th Birthday World Tour in 2014. Uit de productomschrijving: “Met deze gitaar ontroerde en verbijsterde hij mensen van over de hele wereld met het spelen van iconische muzikale meesterwerken als “I Shot the Sheriff”, “Layla”, “Crossroads” en “Cocaine”, om er maar een paar te noemen.”

Gitaar van Eric Clapton op Amazon

Een schilderij voor een goed doel

Mocht Bezos nou alle bovenstaande producten hebben gekocht en hij heeft nog stééds een gat in zijn hand, dan doet hij er goed aan om het schilderij ‘Hero’s of the Hyphy’ te kopen. Dit kunstwerk staat te koop op Amazon Handmade, dat in 2016 ook in Europa werd gelanceerd. Het schilderwerk kost maar liefst 250 duizend dollar, maar de opbrengst (althans, “almost all of this sale”) gaat naar een goed doel. De maker wil geld geven voor onderzoek bij kinderen met ADHD en ADD.

Duur schilderij op Amazon

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten