Jan-Willem Roest nieuwe General Manager PayPal

Jan-Willem Roest nieuwe General Manager PayPal

Het heeft even geduurd, maar de kogel is door de kerk. Jan-Willem Roest, voormalig manager Digital Goods, gaat Eelco van Wijk opvolgen binnen PayPal Benelux. Hij zal het bedrijf gaan leiden, waarbij uiteraard de eerste uitdaging het verlaten van moedermaatschappij eBay wordt.

Na een internationale, heftige interne strijd is afgelopen jaar besloten dat PayPal zelfstandig doorgaat. Voor voormalig countrymanager Eelco van Wijk was dat geen reden om te vertrekken maar hij gaf destijds wel aan dat het uiteraard een mooi moment is voor een opvolger, om juist dan in te stappen. Het bedrijf hoeft zich niet langer aan de gewenste koers van haar moedermaatschappij eBay te houden en krijgt daarmee ongetwijfeld meer vrijheid om een eigen pad te kiezen.

Verhuizing kantoor heeft gisteren plaatsgevonden
Een pad dat grotendeels door PayPal Amerika zal worden uitgestippeld, maar destijds gaf Eelco van Wijk al aan dat het loskoppelen van eBay ook in Nederland nieuwe kansen bood. Als voorbeeld noemde hij toen een samenwerking met bijvoorbeeld Bol.com, die eerder de betaalaanbieder nog deels als concurrent zag door het zusje Marktplaats dat huisvest in hetzelfde pand. Dat is nu niet langer het geval want gisteren heeft de fysieke verhuizing van het kantoor van PayPal officieel plaatsgevonden.

Een kersverse nieuwe werkplek dus voor PayPal, waar in Nederland Jan-Willem Roest het nu voor het zeggen krijgt. Het zal een spannende strijd zijn geweest want vooraf werd ingeschat dat de nieuwe topman in april bekend zou worden gemaakt en met een complete verhuizing en nieuwe koers wil je uiteraard niet te lang zonder kapitein blijven varen. Die is dus nu intern in ieder geval bekendgemaakt en ondanks dat onze redactie een andere naam in gedachten had is de keuze niet echt gek te noemen.

Jan-Willem is sinds januari 2010 betrokken bij de betaaloplossing. Eerst als Head of Relationship Management, vanaf januari 2013 was hij betrokken als Manager Digital Goods Western Europe. Een belangrijke tak voor PayPal, die in Europa vooral sterk is in dit soort digitale transacties. Een man die zijn strepen intern dus zeker heeft verdiend. Helaas hebben wij Jan-Willem zelf nog niet kunnen strikken voor commentaar.

Jan-Willem Roest general manager PayPal Benelux

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten