menu
lightspeed ecommerce

Investeren in internetbedrijven

Wij weten het natuurlijk al lang. Ecommerce is big business! Ook internetbedrijven die niet zo zeer zelf allerlei produkten en diensten aan consumenten verkopen, krijgen het vertrouwen van investeerders.

Journalisten en redacteuren van Thomson Reuters hebben een lijst opgesteld van bedrijven waarin zij vertrouwen hebben. Ze hebben een Venture Capital Top 20 opgesteld. Bedrijven waarin zij zouden investeren als ze het geld, dat ze virtueel nu moeten verdelen, werkelijk te besteden hadden.

Voor de lezers die enkel op zoek zijn naar de meest interessante notering voor ecommerce bedrijven is vooral de 2e plaats leuk om even te lezen: Pixazza.com is net niet winnaar geworden van deze lijst.

Pixazza.com bied internetters de mogelijkheid om met de muis over foto’s te gaan waardoor extra informatie beschikbaar wordt over producten die te zien zijn op de foto. Eigenlijk vergelijkbaar met wat je soms in mode magazines ziet. Je ziet modellen op de catwalk met allemaal pijltjes en tekstjes naast de foto over de kleding die ze dragen. Zeer interessant voor webwinkels die op deze manier kleding beter in de picture kunnen brengen. Pixazza.com is in 2008 opgericht, en leeft nog steeds van investeringskapitaal. Onder andere Google investeert in het bedrijf.

Een ander interessant bedrijf in de lijst is de nummer 1, Cloudera.com, een bedrijf dat werkt met Hadoop software, een soort open source software dat gebruik maakt van Apache. De bekendste in de lijst was Bit.ly. De URL verkorter die mede vanwege Twitter een enorme opmars heeft gemaakt en in korte tijd een groot marktaandeel van TinyURL heeft weten te bemachtigen. Mede vanwege de statistieken die via Bit.ly op te vragen zijn.

In eerste instantie twijfelde ik even of de lijst wel echt vanuit financieel oogpunt gemaakt was. Bij een eerste blik viel bijvoorbeeld een bedrijf op dat de behandeling van kankerpatienten beter maakt. Verder een bedrijf dat werkt aan duurzame chemie. Is dat financieel nog steeds zo spannend? Maar na de lijst wat langer te hebben bestudeert valt het op dat het echt technologische en vrijwel enkel succesvolle bedrijven bevat. Wat dan leuk is voor ons, is dat het percentage internetbedrijven meer dan 50% is.

Zie voor meer informatie het bericht op Reuters.com. Zelf op zoek naar geld om te kunnen ondernemen? Zie dan de website Investeerders.nl die wij zelf deze week lanceerden.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan