picqer

Internetzapp TV een jaar later

InternetZapp.TV goede investering? Een jaar geleden schreven we over Internetzapp.tv. Deze had diverse webwinkels benaderd en gevraagd of zij zin hadden in exposure op televisie. Dat bleek het geval, maar de uitwerking leverde veel kritiek op. Veel zendtijd kwam er niet. Volgens de makers zou het allemaal alsnog in orde komen. Wij maken nu, een jaar later, de balans op.

Resultaten over Internetzapp TV niet gevonden!
Toen we de vorige keer over Internetzapp.tv schreven, waren we nogal wat sceptisch. Zo zouden filmpjes van en over webwinkel(ier)s in het programma Lifestyle Experience op RTL5 worden uitgezonden. Iets wat nooit gebeurd is. Daarna zouden, ter compensatie, de afleveringen op de regionale (commerciële) omroepen getoond worden. Wat óók niet gebeurde. Op Youtube begint een aardig lijstje vorm te krijgen, maar dit was niet wat er was verkocht. In het commentaargedeelte onder onze blog lazen we dan ook haast alleen maar negatieve ervaringen van benaderde webwinkeliers die uiteindelijk niet kregen wat ze verwacht hadden of waarvoor ze getekend hadden.

We beloofden erop terug te komen maar tot op heden konden we niets nieuws vertellen. Na een jaar hebben we toch geprobeerd de organisatie even te vragen naar de stand van zaken. Daarvoor informeren we allereerst bij New Content, dat verantwoordelijk is voor Internetzapp.tv. Helaas is daar niemand (meer) aanwezig die ons te woord wil staan. Het telefoonnummer van de website geeft al langere tijd geen gehoor en ook het officiële Twitter-account van het programma oogt wat verlaten. Op het KVK nummer komen we New Content zelf als handelsnaam niet tegen, maar wel twee andere bedrijfsnamen.

Op het fysieke adres dat op de website genoemd wordt, zijn verschillende (bedrijfs)namen actief, helaas allemaal met hetzelfde telefoonnummer en allemaal verder onbereikbaar. Op internet vonden we wel meer dubieuze e-mailbenaderingen van en negatieve ervaringen met New Content zelf. En zelfs bijna een jaar nadat wij over Internetzapp.tv schreven, komen we berichten tegen van mensen die nog stééds op hun geld terug wachten.

Internetzapp.tv zendt wel uit?
Ondanks alles is de website van Internetzapp.tv tóch gevuld met content. Er zijn inderdaad enkele zenders waar mogelijk uitzendingen zijn geweest. Dat zou dan mét die beloofde BN’ers, presentatoren Bert Kuizenga en Christa Meuleman moeten zijn maar ook die willen niets kwijt over het programma. Op hun up-to-date en uitgebreide Linkedin reppen ze ook met geen woord over het programma. Zouden ze er zelf soms ook niet zo trots (meer) op zijn?

Verhouding uitzendingen tot klachten een op twintig?
Er zijn dus mogelijk uitzendingen geweest. Maar alles bij elkaar opgeteld, moeten wij uiteindelijk concluderen dat we, zonder wederhoor, het als onvoldoende moeten beschouwen. Het aantal afleveringen dat we kunnen terugvinden van dit hypermoderne, crossmediale televisieprogramma is daarvoor te beperkt. De zoektocht geeft vooral veel klachten en negatieve reacties als resultaat en als we het bij elkaar optellen komen wij op één uitzending per twintig online klachten over het programma.

Wij laten het hierbij. Mocht iemand meer weten over dit bedrijf, horen we het graag!

Update: Faillissement
De organisatie is in 2012 failliet verklaard.

Update: Reacties uitgeschakeld
Onder dit artikel is een zeer groot aantal reacties geplaatst. Natuurlijk zijn die welkom, echter ontstond hier eerder een juridische aanval op de organisatie die wij beschreven, dan een ecommerce-gerelateerde discussie over bovenstaande bericht. Wij zijn geen juristen en kunnen dit helaas daarom niet faciliteren. Om die reden is de mogelijkheid tot reageren bij dit bericht, uitgeschakeld.

Gerelateerde berichten