menu

Internet Explorer 9 en je webwinkel

Internet Explorer 9ADVERTORIAL Binnenkort komt Microsoft met de nieuwe versie van Internet Explorer. Als webwinkelier wil je natuurlijk de technieken van morgen nu al weten dus het is nu al mogelijk de nieuwe browser te downloaden in een beta versie. Inclusief HTML5, nieuwe Javascript engine en andere verbeteringen.

 
Browsers
Ooit was het alleen Internet Explorer en Netscape. Tegenwoordig zijn er voldoende concurrenten maar nog steeds is Internet Explorer verreweg de marktleider onder de browsers. Het is dan ook niet voor niets dat webwinkels massaal wachten met nieuwe technieken totdat dit minimaal ook in Internet Explorer is verwerkt. Pas dan kun je er voldoende massa mee bereiken. Met Internet Explorer 9.0 kunnen ze echt aan de slag want er zijn enkele belangrijke nieuwe toepassingen in verwerkt. Probeer de browser zelf nu in beta!
 
Veranderingen in de nieuwste versie
Elke update wordt tot nu toe door de gebruikers als een grote verbetering ervaren en ook deze versie heeft weer enkele standaard verbeteringen. We hebben de browser getest en op het gebied van snelheid, mogelijkheden en toepassingen. Alleen daarom zou je al moeten overstappen als je nu versie acht gebruikt. Maar specifiek voor webwinkeliers zijn er enkele essentiele punten veranderd met Internet Explorer 9.0.
 
De nieuwe standaard: HTML5
We wachten er al een tijdje op want nieuwe tablets of smartphones ondersteunen vaak geen Flash. Hierdoor zijn webwinkels, die maar een versie van een website willen maken, langere tijd behoorlijk beperkt geweest in de grafische mogelijkheden. Filmpjes, bewegende delen of animaties op de website werden maar gewoon weggelaten.  Internet Explorer 9.0 ondersteunt HTML5, De nieuwe versie van de standaard programmeertaal. Deze maakt animaties, filmpjes en andere rijke toepassingen in de browser mogelijk zonder gebruik te maken van Flash.
 
Nieuwe Javascript Engine
De meeeste computers die nu Windows 7 draaien, hebben gemiddeld 2,42 CPU processor cores. De nieuwe Javascript Engine van Internet Explorer 9.0, Chakra, is ontworpen om hier optimaal gebruik van te maken en kan sneller Javascript uitvoeren. Zowel in de berekeningen op de achtergrond als in het tonen in de browser zelf. 
 
Snelheid
Volgens eigen zeggen van Microsoft maakt de nieuwe versie van Internet Explorer, in combinatie met Windows, gebruik van de complete verwerkingssnelheid van de computer. Momenteel is dit bij de meeste browsers en website nog maar een tien procent. Internet Explorer 9.0 gebruikt, via Windows, ook het geheugen en de processor van je videokaart waardoor het mogelijk is HD videos sneller en scherper op het beeld te krijgen. In combinatie met de nieuwe Javascript engine is het mogelijk om een website de complete kracht van een computer te laten gebruiken.
 
Zelf proberen?
Bovenstaande drie stappen zijn waarschijnlijk de belangrijkste ontwikkelingen voor je webwinkel, maar verbeteringen zijn er meer. Ervaar het zelf! De beta versie van Internet Explorer 9.0 is nu al te downloaden. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Reacties