Internationaal keurmerk Safe.Shop gelanceerd in België

Internationaal keurmerk Safe.Shop gelanceerd in België

Het internationale keurmerk Safe.Shop is nu ook actief in België. Het betrouwbaarheidslabel, opgezet door de Ecommerce Foundation, was al actief in landen als Nederland Brazilië, IJsland en Japan, maar kan nu ook door webwinkels uit ons land worden gebruikt. SafeShops.be is hier de vertegenwoordiger van Safe.Shop.

Dat maakten de twee partijen gisteren bekend. Met het internationale keurmerk willen SafeShops.be en Safe.Shop crossborder-consumenten vertrouwen schenken, maar tegelijkertijd willen ze het webwinkels ook gemakkelijker maken om internationale markten te betreden.

Vooral bij crossborder-aankopen speelt vertrouwen nog een erg grote rol en heeft het veel invloed op of een consument wel of niet overgaat tot aankoop. Veel online shoppers durven niks te bestellen bij buitenlandse webshops, omdat ze niet weten of die wel betrouwbaar is.

In elk land aansluiten bij keurmerk kost tijd

Webwinkels die in verschillende landen actief zijn, kunnen zich dan wel in elke markt aansluiten bij een lokaal kwaliteitslabel, maar dat kost tijd en geld, iets wat veel kleine en middelgrote niet in overvloed hebben. De Ecommerce Foundation heeft daarom in oktober vorig jaar het internationale keurmerk Safe.Shop gelanceerd. Nationale organisaties van onder andere Brazilië, China, Japan, Nederland en Zwitserland behoorden tot de eerste deelnemers en nu is ook het Belgische SafeShops.be betrokken.

‘Echte meerwaarde voor webshops’

“België is een kleine markt en voor veel Belgische webshops is het dan ook cruciaal om over de landsgrenzen heen te gaan. Het is een positieve evolutie en een echte meerwaarde voor onze webshops als het Safe.Shop-label hen het nodige vertrouwen van de internationale consument kan opleveren”, aldus Greet Dekocker, managing director bij Saheshops.be.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten