menu

ING lanceert iDeal Mobiel

ING lanceert iDeal MobieliDeal is nu ook via de mobiel te gebruiken. In de door ING gelanceerde mobiele versie van de populaire betaaldienst kun je nu ook via smartphones en tablets online betalingen doen. Webwinkeliers hoeven niks te wijzigen om een iDeal-betaling vanaf een mobiel te kunnen ontvangen.

Oplettende webshoppers is het waarschijnlijk al eerder opgevallen bij Bol.com en Thuisbezorgd.nl. Daar is iDeal Mobiel al even mogelijk, maar officieel is dit nog een oefenfase. De afgelopen maanden deed de Rabobank meerdere tests. Onder andere met een mobiele versie van iDeal in een iPhone-app. Toen bleek dat gebruikers het liefst iDeal Mobiel willen gebruiken via een update van de eigen app van de bank.

Grote banken als de ING of ABN Amro zitten ook niet stil. De laatste adverteert veel met mobiele toepassingen en ook iDeal Mobiel zal daar niet lang uitblijven. Voor de ING was de mobiele versie van iDeal een logische stap. Michael Koutstaal, Directeur ING: “Met de introductie van iDEAL Mobiel speelt de ING nadrukkelijk in op de behoefte van klanten om overal met hun mobiele telefoon betalingen te kunnen doen. Dat deze behoefte groeit, werd vorige maand duidelijk zichtbaar toen ING de Mobiel Bankieren App lanceerde. Binnen een maand is deze app al meer dan 400.000 keer gedownload.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch