ING al week zonder storingen!

ING al week zonder storingenInternetbankieren van ING is een week lang online geweest zonder (significante) storingen. We kunnen ons niet heugen wanneer dit voor het laatst was en zijn dan ook blij verrast met dit nieuws. Ook diverse webwinkeliers spreken van een haast historisch moment.

Uit cijfers van websitemonitor Uptrends bleek vorige week nog dat de website van ING er in het eerste halfjaar van 2011 gemiddeld zeventien minuten per dag uit lag. Maar, 2011 is al ver weg en van dat soort negatieve cijfers was deze week echt helemaal niks te merken. Zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds kon men naar hartenlust internetbankieren, en iDeal-transacties uitvoeren bij ING. En dat al zeven(!) dagen lang.

Webwinkelier Bas Gitaar is zeer tevreden over Mijn ING. “Het heeft al een week lang geen downtime, dus je kunt je wel voorstellen hoeveel omzet ik nu wél krijg! Ik heb alsnog mijn wintersportvakantie kunnen boeken. Wie weet kom ik daar wel het redactieteam achter het Twitter-account @ING_webcare tegen. Ik heb gehoord dat die er door alle stilte rondom het account ook maar even tussenuit zijn gegaan.”

Hij vervolgt: “Ik weet natuurlijk dat dit iets is wat je ook mag verwachten als je een webwinkel runt, maar ik had nooit gedacht dat ik al een week lang online kan verkopen, zonder dat mijn klanten weglopen omdat ze niet via hun bank kunnen betalen. Het is iets waar je al die tijd stiekem op hoopte, maar nu is het gewoon werkelijkheid. Ja, ik word daar wel even emotioneel van…”

Niet alle webwinkeliers in jubelstemming
De Friese webwinkeliers Kniebe en Jasbe Schermer zijn er, zoals altijd eigenlijk, nuchterder onder. “Normaal zijn we de helft van de tijd bezig om klanten excuses aan te bieden vanwege het feit dat bestellen even niet mogelijk is, en nu moeten we uitleggen dat het weer niet kan, omdat de voorraad opeens wel heel snel opgeraakt is. Onze leverancier was helaas ook niet op deze drukte voorbereid dus het zal wel tot volgende week duren voor we er echt voordeel uit kunnen halen. En of iDeal en internetbankieren dan nog steeds werken, is natuurlijk maar de vraag.”

Einde kredietcrisis in zicht? Waarschijnlijk niet
De zorg van de Friese webwinkeliers blijkt ook in de financiële wereld aanwezig. Een insider in de bankensector weet ons desgevraagd te melden dat we niet al te voorbarig moeten zijn en dat men spoedig maatregelen zal treffen. “Een week lang online zijn zonder storingen is niet iets wat past in deze tijd en er zal dan ook alles aan gedaan worden om ervoor te zorgen dat er binnenkort weer problemen ontstaan. Uiteindelijk staat het verwachtingspatroon van de klant centraal en het is niet waarschijnlijk dat organisaties als de ING van plan zijn om daarvan af te wijken.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten