picqer

In de video afrekenen met Webshopcommercial.nl

In de video afrekenen met Webshopcommercial.nlEen nieuwe dienst van Webshopcommercial.nl biedt webwinkeliers de mogelijkheid om producten binnen een video bestelbaar te maken. Hierdoor hoeven consumenten tijdens het bekijken van het filmpje geen extra stappen te ondernemen of de website verlaten om het getoonde product te kunnen bestellen.

Naar eigen zeggen is Webshopcommercial.nl hiermee de eerste in Nederland die interactieve video’s produceert waarin de klant in de video kan afrekenen. Het bedrijf vindt het in ieder geval een logische ontwikkeling. “Conversie is immers het allerbelangrijkste voor een webshop. Bij ecommerce draait het erom dat een consument, na het nemen van zijn koopbeslissing, zo snel mogelijk moet kunnen afrekenen. Maar steeds meer consumenten hebben geen zin meer om verder te lezen en maken hun koopbeslissing tijdens het kijken van een productvideo of een webshop-commercial.”

Met de video-dienst kunnen klanten dus in de video zelf afrekenen. “De interactieve videoplayer zorgt ervoor dat de consument geen extra stappen hoeft te maken en direct kan betalen. Daarnaast is het mogelijk om in de interactieve webshopvideo klikbare links te plaatsen naar bijvoorbeeld andere webshopvideo’s”, aldus het bedrijf. “Door interactieve video wordt de conversie optimaal benut en is het hét toekomstige ecommerce-instrument.”

Kosten interactieve video
Afhankelijk van het aantal video’s produceert Webshopcommercial.nl de interactieve video’s vanaf 200 euro exclusief btw. De precieze kosten zijn dus afhankelijk van het aantal video’s dat wordt afgenomen, maar ook van de grootte van de webwinkel in kwestie.

Een testvideo kan hier worden bekeken. Na enkele seconden verschijnt een oranje “Klik & Koop”-regel in beeld die aanklikbaar is.

Gerelateerde berichten