menu

‘In 2015 kan vrijwel elke webwinkel koppelen’

'In 2015 kan vrijwel elke webwinkel koppelen'We schreven al over de Magento-koppelingen van Dealer4Dealer en Advisie maar inmiddels zijn er al meer dan tien soortgelijke koppelingen voor diverse webwinkelaanbieders beschikbaar. Hoe belangrijk is ecommerce eigenlijk voor Exact Online en welke koppeling vinden zij nu het beste?

Het Exact Online-pakket is, mede door de mobiele app of het speciale handelspakket waarmee ook voorraadbeheer geregeld kan worden, een aardig pakket voor webwinkeliers. Maar de echte webwinkelier wil natuurlijk dat een order in zijn webwinkel geautomatiseerd in de boekhouding terechtkomt. Bij twee cloud-oplossingen moet dat niet zo moeilijk zijn.

Dat blijkt ook wel, want het echte ecosysteem van Exact Online bestaat pas sinds mei dit jaar maar voor alle grotere webwinkelsoftware-oplossingen zijn al diverse oplossingen bedacht. We schreven eerder over de Magento-koppelingen van Dealer4Dealer en Advisie, maar dat is nog maar het begin. Zo heeft Biedmeer een eigen koppeling voor haar software ontworpen maar maakte ook iWebDevelopment een koppeling voor deze aanbieder. Die maakte er ook een voor Mijnwebwinkel, SEOshop en Woocommerce. En die laatste kun je ook koppelen via een verbinding van Van Ons, die ook een verbinding tussen Exact Online en zelfs een voor Shopify mogelijk maakt. Last but not least is MyShop, voorheen Mijnwinkel, al gekoppeld door Webwinkel Koppelingen.

Maar al die partijen die dit soort koppelingen hebben gerealiseerd zijn nog maar net begonnen. Goede kans dus dat ze verder met elkaar gaan concurreren en er straks voor elke webwinkel verschillende oplossingen mogelijk zijn om op Exact Online aan te sluiten. “Dat klopt. Wij van Exact Online stimuleren dat alleen maar. Ik vergelijk het graag met een supermarkt, daar zie je ook verschillende soorten koffie liggen. Wat de beste is, kan voor iedereen verschillend zijn. Wij zijn daar dus neutraal in en vinden een groter aanbod alleen maar een goed teken”, bevestigt Harold van Asdonk, Sr. Partner Manager bij Exact Online, ons bij een bezoekje aan het bedrijf. “We zijn nog maar kort actief met ons ecosysteem maar de ecommerce-sector is inderdaad wel heel snel gegaan. Ik verwacht dat we in 2015 vrijwel elke serieuze webwinkelsoftware-oplossing moeten kunnen aansluiten.”

‘Ecommerce maar een van vele sectoren voor Exact Online’
“Hoe belangrijk de ecommerce is? Je moet het ook niet overschatten. We willen ook heel graag productiebedrijven aansluiten bijvoorbeeld. Alleen werken die nog veel met offline standalone softwareoplossingen. Die koppel je niet zomaar. Ecommerce werkt al grotendeels in de cloud en is gewend om bepaalde data te delen. Dat gaat al veilig en volgens internetstandaarden. Een koppeling is soms in enkele weken gerealiseerd en dat zie je in maar weinig sectoren. In 2015 kan de hele ecommerce dus met ons aan de slag terwijl andere branches dan misschien nog maar mondjesmaat met de eerste echte oplossingen komen. Daarnaast is ecommerce nog altijd opkomend en biedt het veel synchronisatiekansen. Dat past wel bij ons.”

Maar dan de hamvraag. Welke ecommerce-koppeling of -oplossing is voor een gemiddelde Exact Online-klant nou de beste? “Daarmee kan ik je helaas niet helpen. Wat ik wel kan zeggen is dat er ook veel koppelingen zijn die (nog) niet in het ecosysteem staan en misschien prima werken, maar dat de geplaatsten in ieder geval allemaal door ons erkend zijn”, geeft Harold aan. Toch zou je als bezoeker van de Webwinkel Vakdagen het idee kunnen krijgen dat Exact Online toch een keuze maakt, want daar is de aanbieder alleen vertegenwoordigd in de stand van SEOshop die zelf weer de enige ecommercesoftware-aanbieder was op het Exact Live!-event. “Dat klopt! We hebben de afgelopen jaar ook in hun stand gestaan en zullen ook dit jaar weer daar aanwezig zijn.”

“SEOshop is een mooi snelgroeiend bedrijf en ze zijn niet alleen zelf klant van ons maar ook ware ambassadeurs. Met dat soort spelers investeert Exact Online graag in de samenwerking. Met SEOshop willen we dus misschien wel meer samenwerken. Het zegt echter niets over onze voorkeur voor webwinkelsoftware of de koppeling zelf. Als andere spelers op andere beurzen vergelijkbaar groot uitpakken sluit ik niet uit dat we daar dus ook wel mee willen partneren.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch