Impact Nederlandse Shopify-verkopers 52% gegroeid

Impact Nederlandse Shopify-verkopers 52% gegroeid

Nederlandse Shopify-ondernemers droegen in 2021 3.8 miljard euro bij aan de economie wereldwijd. Dit is een toename van 51.9 procent ten opzichte van 2020. Daarnaast genereerden verkopers die de webwinkelsoftware van Shopify gebruiken in Nederland 15.800 banen (een stijging van 33.4 procent ten opzichte van 2020).

Dit blijkt uit het derde Economic Impact Report van Shopify. Het onderzoek werd uitgevoerd door Deloitte, dat de wereldwijde economische impact berekende op basis van winst, inkomen uit arbeid en belastinginkomsten. Het is dus niet de omzet van de retailers, maar een berekening van de impact daarvan.

Wat de (economische) impact van deze ondernemers was geweest als ze andere webwinkelsoftware hadden gekozen voor hun webshop is natuurlijk niet bekend. In hoeverre het succes aan Shopify te danken is kun je dus je bedenkingen bij hebben. Maar met meer dan een miljoen gebruikers, waarvan ruim tienduizend webwinkels in Nederland, geeft het onderzoek wel een mooi beeld van de economische impact van ecommerce.

5 miljoen banen wereldwijd

In totaal droegen Shopify-verkopers over de hele wereld zo’n 422.9 miljard euro bij aan de wereldwijde economische ontwikkeling. Dit is een toename van 45 procent in vergelijking met een jaar eerder. Samen creëerden zij ook 5 miljoen banen wereldwijd, een toename van 41.1 procent.

‘Nederlandse Shopify-verkopers verkochten voor €642 miljoen aan crossborder bestellingen.’

Binnen Europa genereerden de verkopers 298.000 banen en zo’n 45.3 miljard euro in economische activiteit. De crossborder ecommercemarkt groeide in 2021 hard binnen Europa, waar ook Nederlandse verkopers van uitmaken. Volgens het rapport verkochten ze voor 642 miljoen euro aan goederen en diensten buiten Nederland. Dit is een toename van 43.7 procent ten opzichte van 2020. Vergeleken bij het wereldwijde of Europese gemiddelde is de Nederlandse groei procentueel dus net wat groter.

Ook Shopify zelf weet te profiteren van de groei van aangesloten retailers. Zo blijkt uit het rapport dat het 1 euro aan eigen inkomsten genereert voor elke 38 euro die Shopify-verkopers aan inkomsten realiseren.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten