menu

IcePay schrapt gratis account en breidt uit

IcePay schrapt gratis account en breidt uitIcePay heeft sinds begin deze maand het gratis Red Account geschrapt en die vervangen door het nieuwe Red Account, waar men maandelijks €9,95 voor moet neerleggen. Volgens de Nederlandse payment service provider is het nieuwe account nog beter geschikt voor elke beginnende webwinkel.

Wij zetten echter onze vraagtekens bij deze bewering, want juist een beginnende webwinkelier zal op z’n kosten moeten letten en een tien euro kostend account bij een psp helpt daar wellicht niet echt aan mee. IcePay maakt nieuwe en huidige klanten echter lekker door ze er bijvoorbeeld op te wijzen dat je voor iDeal ‘slechts €0,45’ per transactie betaalt. Ook kunnen Belgische klanten makkelijk betalen met Bancontact en Mr. Cash. Al kun je je dus weer afvragen hoeveel de gemiddelde beginnende webwinkelier hier aan heeft. Dat geldt ook voor de verbeterde feature waarin je nu tot vijf websites gratis kunt aansluiten, daar waar het vroeger met het gratis account nog om ‘slechts’ twee websites ging.

Het oude Red Account komt per 1 september aanstaande te vervallen en accounts worden dan automatisch omgezet naar het vernieuwde Red Account. De kosten gaan dan dus ook gelijk omhoog van 0 naar 9,95 euro per maand.

IcePay goes Europe

IcePay heeft echter niet alleen hun meest simpele account uitgebreid, het gaat zélf ook uitbreiden. En wel naar het buitenland. Het Nederlandse bedrijf van ondernemer Steven de Boer had al kantoren in Nederland en België, maar gaat nu ook vestigingen openen in Duitsland en Frankrijk. Dit is mogelijk nadat het een financiering van 2,6 miljoen euro heeft opgehaald. IcePay heeft een PSD-licentie, dus het op Europese schaal opereren als betaalinstelling is in ieder geval officieel mogelijk. “Met de Europese expansie wordt het mogelijk om bestaande nationale klanten, die steeds vaker buiten de landsgrenzen opereren, ook internationaal ‘lokale’ service aan te bieden”, zo meldt het bedrijf.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch