Hopr wordt eerste online-only supermarkt van België

Hopr wordt eerste online-only supermarkt van België

“De eerste online supermarkt in België komt eraan.” Dat meldt de nieuwe startup Hopr pontificaal op haar website. België krijgt mogelijk dus een supermarkt zonder fysieke winkels. Het concept is net als dat van het razend populaire Picnic in Nederland.

Het is ondernemer Stijn Martens die achter het nieuwe concept zit. Door als eerste een online supermarkt te lanceren, wil de Limburger de strijd aangaan met giganten als Colruyt en Carrefour, maar óók Picnic voor zijn. De online-only supermarkt uit Nederland heeft al een stap gemaakt naar Duitsland, dus een uitbreiding richting ons land zou geen gek vervolg zijn.

Lokaal initiatief tegenover buitenlandse spelers als Picnic

Tegenover de Tijd deelt Martens mee niet te weten of het idee haalbaar is, maar hij wil wel graag een Belgisch antwoord bieden op de buitenlandse initiatieven. “Ik wil een Belgisch alternatief lanceren voor Picnic. Belgen shoppen nu bij Nederlandse bedrijven zoals Bol.com en Albert Heijn. Daar mag een lokaal initiatief tegenover staan.”

Volgend jaar proef met elektrische busjes

Het plan is om begin volgend jaar in een nader te noemen stad te beginnen met een proefproject. De ondernemer heeft al drie elektrische busjes klaarstaan en heeft ook al contact met leveranciers. Vooralsnog zit er alleen geld van hemzelf, familie en vrienden in het project.

Naïeve gedachte?

In het interview met de Tijd maakt Martens de vergelijking met het populaire Picnic. “Ik weet niet of het haalbaar is, maar ik wil het proberen. Ook Picnic is gestart met één wagentje. Nu zijn ze bezig aan een veroveringstocht in Nederland en Duitsland. Twee weken geleden haalden ze 250 miljoen euro op.”

Dat is natuurlijk zeker waar, maar aan het project Picnic werd eerst drie jaar lang in het diepste geheim gewerkt door vier investeerders en dertig specialisten. En al snel investeerden vier familiefondsen 100 miljoen euro, zodat Picnic landelijk kon bezorgen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten