Hoe pakketjes niet te bezorgen!

Hoe pakketjes niet te bezorgen!

Als webwinkelier sta je wellicht niet stil bij het traject dat een pakketje van jou aflegt op weg naar de klant. Maar kan jouw pakketje bijvoorbeeld een vrije val van een meter overleven? En houd je er rekening mee dat een bezorger kan proberen deze door een brievenbus te duwen?

Wat gebeurt er eigenlijk echt met je pakketje, zodra die onderweg is naar de klant? Een zoektocht op Youtube laat in ieder geval duidelijk zien hoe het níét moet.

Past jouw pakketje wel door de brievenbus?

Als een pakket door de brievenbus past, is het geen pakketpost, toch? Nu worden pakketjes soms flink door een brievenbus gepropt, maar iets soortgelijks komen we zo af en toe ook tegen bij pakketkluizen. Hoe zal de bezorger onderstaande doos er ooit in gekregen hebben?

Moet de ontvanger tekenen?

De pakketbezorger van UPS uit het volgende filmpje heeft waarschijnlijk een lange, moeizame dag achter de rug, want het pakketje dat hij moet bezorgen, gooit hij achteloos over het tuinhek voor de deur. De huiseigenaar roept hem nog na, maar de UPS-bezorger rijdt gewoon weg. Oei!

Heb je het onbreekbaar ingepakt?

Het is belangrijk om een doos te vullen met opvulmateriaal, zodat het product in de doos niet gaat schuiven. En het opvulmateriaal kan natuurlijk ook klappen van buitenaf opvangen. Het volgende filmpje toont waarom opvulmateriaal zo belangrijk is. Er zijn legio voorbeelden te vinden van medewerkers die tijdens het bezorgen aan alles denken behalve de (breekbare) inhoud van de pakketjes. En deze besluit het ook nog eens zélf te filmen…

Overleeft je pakket een vrije val van een meter?

Een pakketje kan altijd omvallen. Pak deze goed in – vergeet het opvulmateriaal niet! – zodat deze niet bij een hobbel in de weg direct uit elkaar valt. Of, zoals in dit geval, direct stuk valt als de bezorger even iets minder zorgvuldig met je spiegel omgaat.

Bedenk je trouwens dat jóúw pakket misschien wel zorgvuldig is ingepakt, maar die altijd nog op een andere doos kan vallen.

Pakket naar het buitenland? Let extra op!

Alle filmpjes zijn gemaakt in het buitenland dus let er ook even op dat je pakketje extra goed is ingepakt als deze over de grens wordt gestuurd. Hier bijvoorbeeld een mooi filmpje van een bezorger uit China:

Gelukkig zijn niet alle pakketbezorgers zo slecht als bovenstaande voorbeelden. En er zijn ook heus genoeg consumenten tevreden met hun bezorger. Check bijvoorbeeld onderstaande filmpjes, waarin de bezorger een klein cadeautje of fooi krijgt:

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten