menu
lightspeed ecommerce

Hoe pakketjes niet te bezorgen!

hoe pakketjes niet te bezorgen!Voldoen de pakketjes van jouw webwinkel wel aan de voorwaarden van je vervoerder? Kan deze bijvoorbeeld een vrije val van een meter overleven, houd je er rekening mee dat iemand kan proberen deze door een brievenbus te duwen en kan je pakketje ook knaagdieren weerstaan?

We deden eerder al onderzoek naar de bezorger zelf, en naar de informatie die naar klanten wordt gestuurd. Maar wat gebeurt er eigenlijk echt met je pakketje en voldoe jij wel aan de algemene voorwaarden van de vervoerder? Er is er natuurlijk een die echt de waarheid weet. Google weet tenslotte alles! Dus zochten wij op Youtube naar de meest opvallende filmpjes van bezorgers!

Let wel: Alle filmpjes komen uit het buitenland. Wij klagen op dit weblog nog wel eens over voorwaarden en dienstverlening van de Nederlandse bezorgers maar niet voor niets is dit topic geplaatst in de rubriek entertainment.

Past jouw pakketje wel door de brievenbus?
Als een pakket door de brievenbus past, is het geen pakketpost! Toch? Online waren er veel leuke filmpjes te zien waarin een pakketje er gemakkelijk inpaste. Onderstaande was leuker, want hoe zal de bezorger die erin gekregen hebben?

Moet de ontvanger tekenen?
De bezorger van UPS uit het volgende filmpje heeft waarschijnlijk een lange, moeizame dag achter de rug, want het pakketje dat hij moet bezorgen, gooit hij achteloos over het tuinhek voor de deur. De huiseigenaar roept hem nog na, maar de UPS-bezorger rijdt gewoon weg. Oei!

Heb je het onbreekbaar ingepakt?
Op de website wordt bij de verpakkingstips verteld dat je oude kranten als opvulling kunt gebruiken om te zorgen dat iets niet schuift. Het volgende filmpje toont waarom. Er zijn legio voorbeelden te vinden van medewerkers die tijdens het bezorgen aan alles denken behalve de (breekbare) inhoud van de pakketjes. Hier, vangen!

Is je pakket waterdicht?
Waterdicht is gelukkig niet nodig als het vriest. Want sneeuw, kan geen kwaad. Toch? Gelukkig accepteert niet iedereen klakkeloos wat het Amerikaanse postorderbedrijf doet. De man uit onderstaand filmpje legt het moment vast waarop de UPS-bezorger belt naar het kantoor, omdat de cameraman klachten had over de bezorging van z’n pakketje.

Overleeft je pakket een vrije val van een meter?
Een pakketje kan altijd omvallen. Pak deze goed in zodat deze niet bij een hobbel in de weg direct uit elkaar valt. Of, zoals in dit geval, direct stuk valt als de bezorger even iets minder zorgvuldig met je spiegel omgaat.

Nog een laatste tip: Zorg dat alle hoeken niet scherp zijn, want deze kunnen op een ander pakket vallen, en dat het pakket aan alle kanten even stevig is ingepakt.

Pakket naar het buitenland? Let extra op!
Alle filmpjes zijn gemaakt in het buitenland dus let ook even op dat je pakketje extra goed is ingepakt als deze naar het buitenland wordt gestuurd. Hier bijvoorbeeld een mooi filmpje van een bezorger uit China! (met dank aan Verkoper) .

Tags

Reacties