menu

Hoe Dell omzet maakt via Twitter

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van Twitter maar voor de meesten is het nog experimenteren. Niet voor Dell. Zij verdienen inmiddels meer dan miljoenen dollars via Twitter.

Twitter is een website waar gebruikers een klein weblog kunnen bijhouden. Het verschil met andere weblog software zit hem met name in twee punten. Ten eerste zijn berichten gelimiteerd tot  maximaal 140 karakters lang. Daarnaast is het volgen van andere gebruikers vrij gebruiksvriendelijk gemaakt.

Zelf geeft Twitter aan dat het doel van een account op Twitter is om te schrijven over wat je nu doet. Veel gebruikers van Twitter gebruiken het voor alles dat actueel is. Wat hun nu bezighoud. Het laatste weblog dat ze gelezen hebben. Of zakelijke berichten zoals de laatste aanbiedingen, ontwikkelingen of acties van het bedrijf waar ze werken bijvoorbeeld.

Dell en Twitter
Dell gebruikt Twitter optimaal met een combinatie van alle bovenstaande punten. In eerste instantie zijn ze gestart met een Outlet webwinkel. Via Twitter informeren ze over koopjes. Dit Twitter account is een waanzinnig succes geworden met honderdduizenden volgers van mensen die wel interesse hadden in een koopje. 

voorbeeld bericht:
20% off any Dell Outlet Printer. Enter at checkout: 06G$WMFPKXPCT8 – exp 6/2 or after 1st 500 redemptions. http://bit.ly/DmmQx

Dell heeft het snel uitgebreid tot extra accounts. Er zijn nu tientallen Dell accounts actief op het internet. Zo is er een account voor Home Offers, Business Offers, UK offers etc. Elke van deze heeft unieke koopjes welke enkel tijdelijk via Twitter kort verkrijgbaar zijn. De totale omzet van deze koopjes zit in de miljoenen.

Dell is in Juni 2007 gestart op Twitter. Na anderhalf jaar was het eerste miljoen dollar omzet bereikt. Een half jaar later zat Dell boven de 2 miljoen dollar. De eerste Twitter, DellOutlet heeft op het moment van schrijven van dit bericht meer dan 640 duizend volgers. Hiermee bewijst Dell dat verkopen via Twitter kan.

Bron: Mashable.com

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan