picqer

H&M deelt extra info over herkomst en duurzaamheid

H&M deelt extra info over herkomst en duurzaamheid

H&M deelt sinds kort bij elk kledingstuk op de website en in de app extra informatie over de herkomst van het product, over de gebruikte materialen en over duurzaamheid. Ook in de stenen winkel kan deze informatie worden verkregen, door het prijskaartje te scannen met de H&M-app.

H&M zegt met deze nieuwe ontwikkeling de eerste wereldwijde fashion-retailer te zijn die zulke informatie voor zoveel verschillende producten deelt met de klanten. “Door open en transparant te zijn over waar onze producten worden gemaakt, hopen we een voorbeeld te zijn voor de mode-industrie en klanten aan te moedigen om duurzamere keuzes te maken”, aldus het van origine Zweedse bedrijf.

Duurzaamheid

Wie nu bijvoorbeeld een linnen topje bekijkt, zie op de productpagina, naast de tabs ‘details’, ‘reviews’ en ‘levering’ ook een kopje ‘duurzaamheid‘. Hierop valt duidelijk te lezen van wat voor materiaal het topje is gemaakt, in welk land het is geproduceerd en wie precies de leveranciers en fabrieken voor dit product zijn.

De productpagina van H&M gaat nu ook in op duurzaamheid.
De productpagina van H&M gaat nu ook in op duurzaamheid.

Leverancierslijst staat al online

H&M is al langer bezig om de mode-industrie te veranderen en duurzamer en transparanter te maken. Zes jaar geleden was het naar eigen zeggen de eerste grote fashion-speler die haar leverancierslijst online zette. “We hebben continu informatie aan deze lijst toegevoegd en tegenwoordig staan daar ook de belangrijkste fabrieken bij die stoffen en garens leveren en fabrieken waaraan specifieke taken zoals wassen, borduren of bedrukken wordt uitbesteed.” Nu komt daar dus ook informatie over herkomst en materiaalgebruik bij.

Informatie over duurzaamheid in winkel

De informatie over duurzaamheid is zoals gezegd niet alleen beschikbaar in de webwinkel en app van H&M, maar ook de stenen winkels van de modeketen. Klanten kunnen tijdens het shoppen hun app erbij pakken en het prijskaartje van een product scannen om zo meer info te krijgen.

Gerelateerde berichten