menu
lightspeed ecommerce

Het zaakje stinkt bij DHL

Het zaakje stinkt bij DHL

Als je iets bij een webwinkel bestelt, dan mag je er van uitgaan dat er goed wordt omgegaan met je bestelling. Een product hoort niet te zijn gevallen, een kapotte verpakking te hebben of iets te ontbreken. Maar wat nu als een pakketje stinkt, doordat de chauffeur een notoire roker is? Het overkwam inmiddels meerdere klanten die iets bestelden wat door DHL werd bezorgd…

Zelf maakten wij het ook mee. Een tijdje terug hadden we iets besteld op kantoor en toen we het een paar dagen later ontvingen, zaten we met een pakketje in onze handen waarvan je zou denken dat het om een slof sigaretten ging. De walm van rook hing om de doos heen en dus concludeerden we dat het pakketje al die tijd in een busje had gelegen waar veelvuldig werd gepaft.

En we zijn niet de enige. Een snelle zoektocht op Twitter leverde de onderstaande klaagtweets op:

En zelfs in het buitenland is dit blijkbaar een dingetje.

Nu hebben we niet alleen specifiek gezocht naar klachten over DHL, maar ook naar die over andere aanbieders waarvan de chauffeurs het roken in de bus niet kunnen laten. Toch blijkt de grootste boosdoener toch echt DHL te zijn. We kwamen wel een oude tweet tegen waarin TNT werd bekritiseerd en een uit 2012 waarin Selektvracht de schuldige was. En drie keer raden onder welke naam deze pakketbezorger nu actief is… Inderdaad, DHL Parcel. In eerste instantie ben je wellicht geneigd om te zeggen: “Waar maken we ons druk om? Ze roken niet waar je bij bent dus als zij willen roken, prima toch?” Ja, in principe wel. Als je ergens op een terrasje zit kun je ook met een rokerige walm om je heen thuiskomen. Vervelend, maar moet je het helemaal verbieden?

Slechte klantenservice
Maar het wordt een heel ander verhaal wanneer het gaat om bestellingen van bijvoorbeeld (kinder!)kleding, geurtjes of dergelijke producten. Dan getuigt het van wel heel weinig service als je als webwinkel producten durft te verkopen die al stinkend bij de klant aankomen. Natuurlijk kun je als klant altijd nog de kleding – voordat je die gaat dragen – eerst nog eens wassen (wat sowieso geen overbodige luxe is), maar nieuwe kleding hoort niet ruikend naar sigarettenrook afgeleverd te worden.

We kunnen het dan ook niet anders dan eens zijn met beautyblogger Desirée:

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch