Hema test koffie- en wijnabonnementen

Hema test koffie- en wijnabonnementenDe Hema is een proef gestart met een koffie-abonnement en een wijn-abonnement. Klanten kunnen hun favoriete koffie of wijn van het warenhuis automatisch en gratis thuisbezorgd krijgen. Alle abonnementen zijn na de eerste drie maanden altijd maandelijks opzegbaar.

De proef werd door Boudewijn van Nieuwenhuizen, hoofd ecommerce bij Hema, via Twitter wereldkundig gemaakt. In de urls van het koffie-abonnement en het wijnabonnement (hemabeta.nl/koffie/) is duidelijk te zien dat het hier om een beta gaat, wat ook in de tekst op de website wordt uitgelegd. “Het abonnement wordt momenteel getest, je kunt het dus nog niet bestellen. Laat je gegevens achter en we laten je zo snel mogelijk weten wanneer je kunt bestellen.”

Op de twee sites kunnen bezoekers aangeven hoe ze een abonnement beoordelen en hoe hun ideale koffie- of wijnabonnement eruitziet. Op de wijn-pagina valt ook te lezen dat het bestellen en aanpassen van een abonnement gemakkelijk kan via een mobiele app.

Korting bij hoger volume
Uiteraard zit de abonnementendienst zo in elkaar dat iemand die meer per maand bestelt, uiteindelijk per eenheid goedkoper uitkomt. Zo wordt de situatie geschetst dat iemand die 4 kopjes koffie per dag drinkt 7 euro per maand betaalt, terwijl iemand die 12 kopjes per dag drinkt, 19 euro per maand betaald voor 3 zakken koffie (oftewel 6,33 per zak).

Hema koffie abonnement (en Hema wijn abonnement)

Hema is een van de grotere spelers die nu met maandabonnementen komt voor diverse producten. Decennia terug is boekenclub ECI er bekend/berucht mee geworden en de afgelopen jaren ontstonden er initiatieven als HelloFresh, Wijnabonnement.nl en Brokjespiloot.nl. Ook RTL7 stapte recent nog in de subscription commerce met de verkoop van de ‘RTL 7 Scheerbox’, wat een samenwerking is met webwinkel Slimscheren.nl. De Jumbo zou dit met de lancering van hun webwinkel komend najaar ook moeten overwegen, want wij denken dat het niet lang zal duren voordat ook een Bol.com (in samenwerking met zusteronderneming Albert Heijn) abonnementen zal aanbieden…

Gerelateerde berichten