menu
Helft ecommerce-transacties UK via mobiel

Helft ecommerce-transacties UK via mobiel

In het Verenigd Koninkrijk lijkt mobiel niet meer weg te denken uit de ecommerce. Recente data laat zien dat bijna de helft (48,9 procent) van alle ecommerce-transacties plaatsvindt op mobiele apparaten, een stijging van zes procentpunten ten opzichte van een jaar eerder.

Dit blijkt uit onderzoek van Criteo, dat ook onthulde dat een vijfde (19 procent om precies te zijn) van alle ecommerce-transacties in het Verenigd Koninkrijk gebeurt vanaf een iPhone. De stijging van zeven procentpunt volgt op de introductie van Apple Pay in het land.

Apps goed voor twee derde mobiele transacties
Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat bij bijna vier op de tien ecommerce-transacties meerdere apparaten betrokken zijn voordat de aankoop definitief is voltooid. Vooral in de fashion en luxe-branche vindt mcommerce gretig aftrek. En het zijn met name apps die de stuwende kracht achter mcommerce zijn: deze mobiele applicaties zijn wereldwijd goed voor 65 procent van transacties die plaatsvinden op mobiele apparaten.

In Nederland… 3 procent?!

Eerder dit jaar kwam IMRG met soortgelijke cijfers, toen het onthulde dat in de periode tussen november 2015 en januari 2016 Britse webshoppers meer op tablets en smartphones afrekenden dan op desktops en laptops. En in maart kwam de Thuiswinkel Markt Monitor uit waaruit naar voren kwam dat in Nederland 3 procent van de ecommerce-transacties via de smartphone wordt gedaan. Een cijfer dat door Eelco van Wijk van mcommerce-platform Jmango360 overigens overtuigend werd ontkracht.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch