Graaf Claus-Casimir (16) runt webshop

Graaf Claus-Casimir (16) runt webshop

Graaf Claus-Casimir, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, heeft sinds kort zijn eigen webwinkel. Zijn webshop heet Grails Plug en verkoopt voornamelijk Nike-schoenen. Wij doken in de shop en kwamen tot de conclusie dat zijn vader, de startup-ambassadeur, hem wel wat lesjes kan leren…

Grails Plug is officieel op 1 april van dit jaar gestart. Volgens de Kamer van Koophandel is er momenteel maar één persoon werkzaam bij de eenmanszaak en dat is de eigenaar: Claus-Casimir Bernhard Marius Max graaf van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg. Door familie ook wel gewoon Claus genoemd.

‘Grails Plug is er voor de beste schoenen’

In de online shop verkoopt de graaf verschillende Nike-schoenen, maar momenteel ook truien en andere producten van het merk Supreme en een tasje van Louis Vuitton. Betalen kan met iDeal, Creditcard, Bancontact en Google Pay. Alle bestellingen binnen Nederland worden met PostNL binnen twee werkdagen verzonden, terwijl bestellingen vanuit het buitenland met DHL Parcel worden afgehandeld.

“Grails Plug is er voor de beste schoenen” valt er te lezen op de website. Voor de goedkoopste schoenen moet je in ieder geval niet bij graaf Claus zijn. Zo verkoopt hij roze Nike Jordan 1 Mid-schoenen voor 140 euro, daar waar ze elders al voor 80 euro te koop staan.

Grails Plug, webwinkel van graaf Claus

Shop niet gemaakt met Nederlandse software

De shop is gemaakt met Shopify. Stiekem hadden we toch gehoopt dat een lid van de koninklijke familie in zo’n situatie zou kiezen voor één van de vele mooie Nederlandse aanbieders van webwinkelsoftware. Waarom is er gekozen voor Shopify en niet bijvoorbeeld voor JouwWeb, Mijnwebwinkel of Shoppagina? Oranje boven, toch?

‘Geen retours’

Wat verder zeer opmerkelijk is, is dat op de bijbehorende Instagram-pagina staat “geen retours”. Het niet aannemen van retourzendingen is iets wat tegen de Nederlandse wet ingaat. Je bent als webwinkelier namelijk verplicht om retouren, zelfs zonder opgave van reden, aan te nemen.

‘Retour? Eerst 20% inkoopprijs betalen’

Des te opmerkelijker is het dan weer dat in de shop zelf bij het terugbetalingsbeleid staat: “Nadat u een bestelling geplaatst hebt is het niet mogelijk deze te annuleren, tenzij daar een goede reden voor is. Wij accepteren wel retours, omdat we daar wettelijk voor verplicht zijn. Als u een retour wilt indienen is eerst een betaling vereist van 20% van de inkoopprijs plus de prijs van de verzending zodat wij dat kunnen regelen.” Ook dit lijkt niet helemaal te stroken met de regels die er zijn opgesteld voor webshops actief in Nederland.

Verplichte basisinformatie mist

Al met al missen we nogal wat informatie in de webwinkel van de jonge graaf. We vinden de adresgegevens niet terug, het KvK-nummer kunnen we nergens vinden, ook al is dit verplicht, en over garantie wordt met geen woord gerept. Er wordt niet goed uitgelegd hoe het retourproces in zijn werk gaat en wat de precieze retourtermijn is. En wat er precies met onze klantgegevens gebeurt? We hebben geen idee. Ook hebben we geen cookie-melding gezien, terwijl de shop onder andere gebruikmaakt van Google Analytics.

Graaf Claus ook actief op Marktplaats

Graaf Claus is overigens ook al bijna drie jaar actief op Marktplaats. Daar heeft hij in juni een aantal advertenties geplaatst, waarin hij nooit gedragen schoenen verkocht. Op Marktplaats scoort hij 4,5 sterren, na twaalf reviews van anderen. Volgens sommigen reageert hij snel en komt hij afspraken na.

Graaf Claus op Marktplaats

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten