Gorillas en DingDong bezorgen straks in België

Gorillas en DingDong bezorgen straks in België

Ons land is binnenkort een paar zogenaamde flitsbezorgers rijker. De Duitse boodschappenbezorgdienst Gorilla gaat binnenkort bezorgen in Brussel en ook de nationale speler DingDong gaat in de hoofdstad beginnen met haar diensten.

Flitsbezorgers zijn bedrijven die boodschappen of online bestellingen binnen tien/vijftien/twintig minuten bij de klant bezorgen. In Europa schieten dit soort bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Uit Duitsland komen Gorillas en Flink, uit het Verenigd Koninkrijk komen Dija, Weezy en Zapp, en Getir is een speler uit Turkije, die bijvoorbeeld ook al in Nederland actief is.

Gorillas zoekt fietskoeriers in Brussel

Gondola ontdekte een vacature van Gorillas, waarin gezocht wordt naar fietskoeriers in Brussels. Het lijkt daarmee evident dat de Duitse flitsbezorger binnenkort ons land zal aandoen en zal starten in de hoofdstad.

DingDong gaat binnen 15 minuten bezorgen

Dat laatste is ook de strategie van de Belgische startup DingDong. Dit bedrijf gaat binnen vijftien minuten boodschappen aan huis bezorgen. De dienst wordt gestart in de Brusselse wijk Elsene, maar medeoprichter Thilo von Trott ziet ook potentie in Antwerpen, Gent en Luik. Levering kost 2,49 euro en gebeurt via de eigen fietskoeriers.

Gorillas zoekt meerdere mensen in Brussel.
Gorillas zoekt meerdere mensen in Brussel.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten