menu

Google wil Trusted Stores in UK

Google wil Trusted Stores in UKGoogle zou wel eens het Trusted Stores-programma kunnen gaan lanceren in het Verenigd Koninkrijk. De test in Amerika was naar eigen zeggen een groot succes en de uitbreiding van Googles eigen keurmerk naar de Britten lijkt dan ook niet meer dan logisch. En dan? Duitsland, Frankrijk… Nederland?

Anderhalf jaar geleden schreven we hier voor het eerst over Trusted Stores, de dienst van Google waarmee consumenten in een oogopslag kunnen zien of een webwinkel een goede shoppingservaring aanbiedt. De bij Trusted Stores aangesloten webwinkels krijgen van Google een speciale badge, waarbij de consument met een mouseover direct enkele statistieken over de webwinkel kan zien, zoals het percentage op-tijd-levering en het gemiddeld aantal dagen dat het duurt voordat een bestelling is afgeleverd.

 

Tot nu toe is de dienst alleen beschikbaar geweest in Amerika, waar duizenden webwinkels zich hebben aangemeld. Google UK is volgens Ecommerce News nu aan het kijken of ze de dienst ook naar hun land kunnen halen. “Ik ben er voor om dit later dit jaar ook in het Verenigd Koninkrijk te lanceren, op testbasis met een paar webwinkels”, zo legt John Gillian van Google uit. “Het is vooral goed voor het midden- en kleinbedrijf om zo merkloyaliteit op te bouwen. Een bedrijf in Amerika, Beaucoup (dat online bloemen verkoopt), zag een verbetering van acht procent in de online betrokkenheid van klanten nadat het een Trusted Stores-badge op de site had geplaatst.”

Trusted Stores goed voor beide partijen
Beaucoup ziet de aanmelding bij Trusted Stores vooral als een win-winsituatie. De consument krijgt de garantie de prestatiecijfers van het bedrijf te zien op basis van de daadwerkelijke ervaring van andere klanten, terwijl het bedrijf een omzetgroei ziet plaatsvinden die ontstaat vanwege dat consumentenvertrouwen.

Het is dus nog niet zeker dat Trusted Stores naar Engeland komt, maar Google heeft in ieder geval wel de intentie. En mocht de test daar uiteindelijk, net als in Amerika, een geslaagd experiment genoemd worden, dan zal het waarschijnlijk ook niet lang meer duren of we zullen Google Trusted Stores ook in andere landen zien. Meest voor de hand liggend – in Europa – zijn dan de grote ecommerce-markten Duitsland en Frankrijk. Maar wie weet komt ook Nederland snel aan de beurt!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch