Google voorspelt fashion-trends

Google voorspelt fashion-trendsGoogle heeft een gratis rapport uitgebracht waarin het dieper ingaat op bepaalde modetrends die het heeft waargenomen. Dankzij meer dan zes miljard mode-gerelateerde zoekopdrachten meent Google te kunnen voorspellen welke trends komend modeseizoen gaan bepalen. Handig voor webwinkels, want die kunnen hier snel op inspelen!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: skinny jeans, de string-bikini en ‘normcore’ zijn uit, terwijl tule-rokjes, witte jumpsuits en jogger paints (vooral die met een emoji-print!) worden het waarschijnlijk helemaal dit jaar.

Fashion Trends Report
Hoe we dit weten? Door het Spring 2015 US Fashion Trends Report van Google. De zoekgigant is van plan om twee keer per jaar een dergelijk rapport uit te brengen. Natuurlijk is dit onderdeel van Google’s poging om een grotere speler te worden in de ecommerce- en modewereld, naast wat het al te bieden heeft met haar zoekmachine en advertentieplatform.

In de New York Times valt te lezen hoe Google al de samenwerking is aangegaan met grote retailers, waaronder Calvin Klein, om hen te helpen met het toepassen van real-time Google-zoekdata in hun modeplannen en voorspellingen. “‘Fast fashion’-bedrijven bijvoorbeeld kunnen de trend die door Google wordt waargenomen gelijk toepassen”, zo zegt Lisa Green, hoofd van het ‘fashion and luxury’-team van Google.

Gaat Google slagen in de ecommerce?
Google heeft met Google Shopping en Shopping Express natuurlijk al wat pogingen gedaan om voet aan de grond te krijgen in de ecommerce-sector, maar tot nu toe is dat nog niet compleet succesvol verlopen. Nu gaat het terug naar de basis – data – en wie weet kan dit Google helpen met die gewenste plek in de online retail- en modewereld.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten