e-boekhouden

Google Shopping live in betafase

Google Shopping liveStilletjes heeft Google haar eigen productvergelijker gelanceerd in Nederland. Google Shopping bevindt zich nog in de bètafase, maar is vandaag al wel live gegaan. Op de frontpage worden onder andere camera’s, notebooks, koffiezetapparaten en yogamatten getoond.

Google Shopping is te bezoeken via http://www.google.nl/prdhp en ‘Shopping’ staat ook al links in het menu naast de zoekresultaten. De helppagina is nog in het Engels, maar de frontpage en de daarbij behorende suggesties zijn al volledig vertaald naar het Nederlands. Met Google Shopping kun je prijzen en producten vergelijken, al ziet Google haar nieuwe dienst meer als een productzoekmachine. Het is interessant om te zien wat voor invloed de komst van Google Shopping heeft op de andere vergelijkingssites.

Google Shopping beta live

Aanmelden voor Google Shopping
Webwinkeliers kunnen hun producten aanbieden via het Google Merchant Center. “Google Shopping koppelt uw producten aan de winkelende gebruikers die ernaar zoeken, waardoor u meer verkeer en verkopen naar uw winkel kunt genereren. Uw producten worden in Google Shopping weergegeven en wellicht ook op Google.nl, afhankelijk van de relevantie van uw items”, aldus de uitleg op de site. Productgegevens kunnen worden ingezonden via een gegevensfeed of via de inhouds-API voor Shopping.

Mocht je Google Shopping nog niet zien in de zoekresultaten, zet dan “&tbs=shop:1” achter de link in je adresbalk.

Gaat Google Shopping voor enige roering zorgen in de wereld van prijsvergelijkers of is de zoekgigant weer eens iets te laat ingestapt in een bepaalde markt?

Gerelateerde berichten