lightspeed ecommerce

Google Assistent partnert met Bpost, Colruyt en Bol.com

Google Assistent partnert met Bpost, Colruyt en Bol.com

Google Assistent wordt vandaag dan eindelijk gelanceerd in België. Het slimme hulpje van Google komt niet alleen, want het gaat gelijk samenwerkingen aan met grote spelers uit de ecommerce, zoals Bpost, Colruyt en Bol.com.

Vanaf vandaag is Google Assistent officieel beschikbaar in België voor Android- en iOS-apparaten. Door de home-knop ingedrukt te houden of door “Oké, Google” kunnen consument de slimme spraakassistent oproepen.

Praten met bedrijven

Naast vragen als “wat voor weer wordt het?”, “hoe heet de koning van België?” en “hoe lang is het fietsen naar mijn werk?” kun je met Google Assistent ook praten met een select aantal Belgische bedrijven.

‘Bpost, waar blijft mijn pakketje?’

Zo is het mogelijk om aan Bpost te vragen wanneer een pakketje aankomt, kun je door met Bol.com te praten inspiratie opdoen voor een leuk cadeautje en kun je via Colruyt online een boodschappenlijstje maken. Dergelijke conversaties met bedrijven doe je door eerst “Oké, Google” te roepen en dan te zeggen ‘Praat met [bedrijfsnaam]”.

Google Assistent in België

Hoewel Google Assistent vanaf vandaag officieel beschikbaar is in België, kan het even duren voordat het op jouw apparaat verschijnt, aangezien de uitrol geleidelijk plaatsvindt. De Assistent komt beschikbaar voor Android-toestellen met Android 5.0 of hoger die zijn ingesteld op Nederlands en locatie België en voor iOS-apparaten met versie 10 of hoger.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten