menu
lightspeed ecommerce

Goedkoper verzenden via TNT?

De dienstverlening lijkt minder te worden en toch stijgen de tarieven komend jaar. Een postzegel wordt twee eurocent duurder, een extra last voor webwinkels. Toch? Het hoeft niet! Want verzenden via TNT kan bijna dertig procent goedkoper.

 
Gratis verzenden?
Vandaag is de dag van de gratis verzending. Een actie waar meer dan vijfhonderd webwinkels bij zijn aangesloten. Natuurlijk is het verzenden voor de webwinkelier zelf niets goedkoper op deze dag maar door je als webwinkel hierbij aan te sluiten en je klanten dus de verzendkosten een dagje niet door te rekenen, heb je wel kans op wat extra naamsbekendheid of omzet. Zie het dus als een soort marketing actie. Het kost geld maar mogelijk worden die eenmalige klanten vaste klanten!
 
Dus wil je deze dag extra service verlenen, het pakket extra goed inpakken en natuurlijk razendsnel verzenden. Maar ja. Vandaag staken de postbodes. Morgen mogelijk ook. Daar gaat je marketinggeld!
 
Waarom verzenden webwinkels via TNT?
De postmarkt is vrijgegeven dus, als je de stakingen, prijsstijgingen of om een andere reden TNT zat bent, kun je kiezen voor een andere partij om je pakketjes of post te laten verzenden. Dat klinkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. TNT is momenteel de partij die de hoogste bezorgfrequentie kan bieden en daarmee toch vaak de voorkeur heeft van de klant. Het bedrijf is zo herkenbaar dat een logo van TNT op de website zelfs conversie verhogend kan werken en heeft alles in huis om vrijwel elk verzoek te voorzien.
 
Daarnaast heeft iedereen wel een postkantoor in de buurt en al met al blijft TNT wel het beste aanbod houden voor webwinkeliers. Het zijn dus vooral de stakingen, maar die zijn hopelijk voor alle partijen toch echt tijdelijk. Wat dan over blijft zijn de relatief hogere tarieven.
 
En aan dat laatste valt wat te doen.
 
Goedkoper verzenden?
Komend jaar stijgen de tarieven van TNT. Een postzegel voor de Nederlandse post wordt twee eurocent duurder. Normaal zou dit dus ervoor zorgen dat komend jaar de logistiek van webwinkels duurder wordt maar dat is niet noodzakelijk. In Nederland zijn postzegels vanaf 1977 nog steeds gewoon geldig en alhoewel ze er misschien wat ouder uitzien, hebben deze zegels dus nog steeds een waarde. TNT Post moet minimaal een jaar vooraf melden wanneer een postzegel van een bepaald jaar gaat vervallen dus heel 2011 blijven deze oude postzegels gewoon geldig.
 
Oude postzegelverzamelingen uitzoeken?
Toch maar die oude postzegelverzameling uitzoeken op zoek naar oude plaatjes? Dat kan! Maar zoals in elke niche waarin geld een rol speelt, zijn er ook mensen die zich hierin specialiseren. Zo is Verzendpro.nl al langere tijd bezig met het verzamelen van deze oudere postzegels om deze weer door te verkopen aan webwinkels of andere partijen die veel verzenden. Door bij hen je postzegels te kopen kun je gemiddeld dertig procent goedkoper verzenden! 
 
Een aangetekend pakket versturen binnen Nederland tot vijf kilo, kost je met deze postzegels nog geen vijf euro i.p.v. de zeven euro van TNT. En Verzendpro verstuurt zelf gratis dus er zitten eigenlijk geen extra kosten aan en geen addertjes onder het gras. TNT plakt er nog steeds een barcode op, track en trace werkt dus ook gewoon, en alles is hetzelfde alleen hoef je niet meer af te rekenen op het postkantoor omdat je zelf al hebt gefrankeerd. 
 
Behalve misschien, dat de zegels die Verzendpro zelf verstuurt natuurlijk al gedrukt zijn, en ooit zullen opraken. Ooit zul je mogelijk toch die tarieven van TNT moeten accepteren. Maar voorlopig hebben ze er nog genoeg en hoe eerder je erbij bent, hoe langer je van dit aanbod gebruik kunt maken.
 
Nu alleen nog hopen dat TNT en de bonden er snel uitkomen en het snel is afgelopen met de stakingen.  

Tags

Reacties