menu

Giorgio Armani opent webwinkel

Giorgi Armani opent webwinkelHet luxueuze kledingmerk Giorgio Armani heeft een nieuwe webwinkel geopend in Europa. Klanten kunnen nu zes van de merken online bestellen: Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Junior en Armani/Casa. De site wordt ondersteund door YOOX Group, dat ervaring heeft met het runnen van webwinkels voor dure merken.

Op de site Armani.com kan er gekozen worden uit 24 landen, waaronder Nederland. Bovenaan de site kun je een van de zes verschillende merken selecteren, waarna er naar hartenlust geshopt kan worden. Hoewel de site dus ook toegankelijk is voor Nederlandse klanten, is dat in het taalgebruik of betaalproces verder niet terug te zien. Verwacht dus geen iDeal of Thuiswinkel Waarborg. Betalen doe je met je creditcard, onder rembours of met PayPal. Verzendkosten bedragen €11,50 (bezorging vindt plaats binnen vier à zes werkdagen) of €26,50 (je bestelling wordt dan binnen 2 of 3 werkdagen bezorgd).

Meer designermerken online
Het besluit van Armani om nu (met een vernieuwde website) online actief te zijn in verschillende landen staat niet op zichzelf. Het volgt de trend van designermerken die besluiten ook online aanwezig te zijn. Veel van die luxueuze Italiaanse merken doen dit via YOOX Group, een internetonderneming uit Italië.

Yoox
Met Yoox.com koopt het bedrijf voorraden of onverkochte artikelen van vorige seizoenen op, van gerenommeerde modehuizen als Dolce & Gabbana, Diesel, Gucci, Armani en Cavalli of van fabrikanten en geautoriseerde handelaren. Die producten verkopen ze dan online weer door tegen gereduceerde prijzen. Hiermee ontlasten ze merchandise van de luxemerken zonder afbreuk te doen aan de merken of het wegkapen van de omzet van bestaande winkels.

Giorgio Armani opent webwinkel

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch