Gezocht: ecommerce-managers

Gezocht: ecommerce-managers

Gezocht: ecommerce-managersDit is geen vacature van ons, maar een algemene oproep uit de ecommerce-branche. Steeds meer grote bedrijven nemen de online tak serieuzer en zijn dan ook op zoek naar managers om de boel in goede banen te leiden.

Vacatures in de ecommerce zijn er al langere tijd ruim voldoende, maar de eisen en wensen worden wel steeds complexer. Amerikaanse recruiters zeggen druk te zijn met het opsporen van managers die websites kunnen opbouwen en beheren, het steeds lastiger wordende voorraadbeheer aankunnen en die de logistieke problemen oplossen die komen kijken bij het ontwikkelen van een nieuw verkoopkanaal. Grote webwinkels als Target, Wal-Mart en Kohl zijn actief op zoek naar ecommerce-managers of hebben bekendgemaakt er binnenkort een aan te wijzen.

Zo heeft Kohl vorig jaar 18,4 miljard dollar aan omzet gemaakt, maar enkel 717 miljoen dollar kwam via het internet binnen. ‘Voor ons om succesvol te zijn, moeten we de hoeveelheid toegewijde leidinggevenden die zich enkel op de digitale tak richten, drastisch verhogen”, aldus uitvoerend manager Kevin Mansell van Kohl tegenover The Wall Street Journal.

Ook Nederland zoekt
In Nederland is het haast niet anders. Deloitte is op zoek naar een ecommerce-manager die ervaring heeft opgedaan als consultant. En PostNL is op zoek naar een account manager ecommerce om ‘new business en omzet binnen te halen voor Post NL e-Commerce’. Bol.com is op zoek naar een manager voor bol.com Plaza, het platform waar particulieren en bedrijven zelf hun producten kunnen aanbieden en verkopen.

Realvine, een Nederlandse Magento specialist is bijna continu op zoek naar ecommerce managers voor de Nederlandse vestiging en plaatste afgelopen vrijdag ook enkele vacatures voor haar nieuwe Belgische vestiging op Twitter. Ook Stichting De Lotto, bekend van Lotto, Toto, Lucky Day en Krasloten, is op zoek naar een ecommerce manager, die onder andere verantwoordelijk is voor ‘het vertaling van online marketing- en ecommerce-trends naar nieuwe online mogelijkheden’ en het ‘verhogen van de online brand-awareness’.

De trend om de ecommerce eindelijk serieus te gaan nemen is een gevolg van de steeds groter wordende populariteit van online winkelen. Stenen winkels gaan zich steeds meer realiseren dat ze nu in deze markt moeten springen voor het te laat is en de concurrentie te groot.

Ecommerce vacature plaatsen?
Heb je zelf een vacature in de ecommerce en zou een parttime webwinkelier hier best op mogen solliciteren? Plaats dan je vacature gratis in de speciale vacature-rubriek op Webwinkel Forum.

Gerelateerde berichten