lightspeed ecommerce

Geweldig ecommerce-weekend Amerika

Amerika kent geweldig ecommerce-weekend Online shoppers hebben dit weekend in Amerika meer dan 4,3 miljard dollar uitgegeven. Dat is een stijging van eenentwintig procent ten opzichte van het jaar ervoor! De uitgaven op Cyber Monday passeerden zelfs de grens van 1,46 miljard dollar. En daarmee is die maandag de best scorende dag ooit voor ecommerce in Amerika.

De omzet op Cyber Monday, in Amerika wordt deze maandag na Thanksgiving gezien als dé dag waarop er online heel veel wordt uitgegeven, was zeventien procent hoger dan dezelfde dag een jaar geleden. Toen gaven consumenten online gezamenlijk 1,25 miljard dollar uit. Maar Cyber Monday is niet de enige goed scorende ecommerce-dag dit jaar. Ook Black Friday, de eerste dag na Thanksgiving waarop (web)winkeliers stunten met goedkope aanbiedingen en verruimde openingstijden, werd de grens van één miljard dollar bereikt. Toen werd er 1,04 miljard dollar binnengehaald, een stijging van 28% ten opzichte van dezelfde dag vorig jaar.

Wederom omzetrecord verbroken
“Ondanks sommige berichten die suggereren dat Cyber Monday wellicht minder belangrijk wordt, heeft deze dag wederom een online omzetrecord verbroken en is de grens van 1,5 miljard dollar bijna bereikt”, aldus Gian Fulgoni, woordvoerder van comScore dat de cijfers bekendmaakte. “Hoe dan ook, het is ook duidelijk dat de vakantie-actieperiode zelfs nog eerder is begonnen dit jaar, met flinke online verkoop tijdens Thanksgiving en Black Friday. Nu zullen we gaan zien in hoeverre voortdurende en aantrekkelijke aanbiedingen in staat zijn om de verkoop voor de rest van de week te stuwen.”

Als we kijken naar de gehele afgelopen feestdagenperiode, tussen 1 en 26 november, dan hebben online consumenten in Amerika zo’n 16,4 miljard dollar uitgegeven. Een stijging van zestien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de productcategorieën ‘digitale content en abonnementen’, ‘consumentenelektronica’ en ‘computer-hardware’ zagen een groei van tenminste twintig procent ten opzichte van vorig jaar.


(Klik hier of op de afbeelding voor een groter formaat.)

Gerelateerde berichten