menu

Gevolgen sneeuw voor ecommerce

De sneeuwval van de afgelopen dagen is de zwaarste in jaren. Snelwegen veranderen in ijsbanen, personeel kan het werk niet bereiken en winkels openen hun deuren niet vandaag. Maar wat is nu het gevolg voor de ecommerce?

De week voor Kerstmis is traditioneel een drukke week voor de detailhandel. Consumenten kopen de laatse kerstkadootjes en doen de inkopen voor het kerstdiner. Het kost veel winkels handenvol geld wanneer de deuren gesloten blijven of klanten de winkel niet weten te bereiken door hevige sneeuwval.

De ecommerce profiteert echter van het thuisblijfadvies in deze dagen voor Kerstmis. Consumenten die de plannen voor het doen van de kerstinkopen in het water (of de sneeuw) zien vallen doen deze inkopen dan maar via het internet. Vooral kado’s worden volop online gekocht. Dit levert webwinkels aanzienlijk meer verkopen op, die de toch al hoge verkoopcijfers in deze tijd van het jaar verder doen stijgen.

Ook bepaalde artikelen doen het goed door het winterse weer. Scapino.nl was al voor het weekend door haar snowboots heen. ‘Er was deze week een enorme vraag naar snowboots. We verkopen de boots natuurlijk al langer maar de helft van de gehele verkoop vond de afgelopen week plaats’, aldus een woordvoerdster van de webshop van de schoenengigant.

Toch lopen ook webwinkels tegen problemen aan door de hevige sneeuwval. TNT post heeft grote moeite met het bezorgen van alle pakketjes doordat sommige gebieden van het land onbegaanbaar zijn geworden. Het bedrijf raadt haar chauffeurs aan veiligheid voorop te stellen en moeilijk bezorgbare pakketjes dan maar even te laten wachten.

Door de toch al grote stroom aan webwinkel bestellingen stapelen de te bezorgen pakketjes zich op in het distributiecentrum. Op de website van Twinkle Magazine verklaart TNT over voldoende capaciteit te beschikken om de pakketjes alsnog voor de feestdagen te bezorgen, het is alleen het weer dat mee zal moeten werken.

Verkoop je strooizout, sleeën of sneeuwschuivers en zag je de verkoop in de afgelopen dagen flink stijgen? Of worden kerstkadootjes op je website dit jaar beter verkocht dan andere jaren? Heeft de sneeuw je als webwinkelier op welke manier dan ook problemen opgeleverd? Reageer!

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan