lightspeed ecommerce

Gericht adverteren op social media?

adverteren op social media?Social media is hot! Booming! Waren Facebook, Twitter en zelfs Hyves langere tijd verliesgevend tegenwoordig zijn het deze bedrijven die het geld weten te vinden. Maar wat we hier vandaag tegenkwamen verbaasde me toch wel wat.

 
Adverteren deed je vroeger misschien lukraak op de massa maar met internet kan het steeds gerichter. Het is, gezien de rechtszaken op het gebied van privacy, waar elke internetreus tegenwoordig wel mee te maken heeft, wel duidelijk dat bedrijven als Hyves en Facebook wel erg veel over mensen weten. Want als je iemand zijn sociale omgeving kent weet je ook wie de profielspagina’s bezoeken. Gericht adverteren dus. Dat het soms ook iets té gericht kan worden blijkt wel uit sommige “prachtige” praktijkcases die je zo nu en dan tegenkomt. 
 
Vandaag kwamen we er hier op kantoor achter dat Hyves bij ons weer heel gericht onze wensen weet te vinden. Zie hieronder de advertentie die we op een Hyves profiel van een meisje van 18 tegenkwamen. 
 
 

 
Ik durf het bijna niet meer te zeggen bij deze advertentie, maar “click to enlarge” …..om bovenstaande afbeelding op een betere grootte te kunnen bekijken bedoel ik dan natuurlijk.
 
Het meisje van het profiel is ongetwijfeld niet zo blij dat uitgerekend op haar 18e verjaardag, als iedereen haar komt feliciteren, er zo’n advertentie naast staat. Schandalig eigenlijk dat netwerken als Hyves niet een menselijke controle hebben bij advertenties. Eerder kwam “Eduard Blacquière erachter dat Google hem wel erg goed kent“. 
 
Voor Youtube en Twitter kunnen we natuurlijk ook genoeg voorbeelden vinden maar helaas is het op die websites zo idioot makkelijk om iets ranzigs of schandaligs te vinden dat we daar niet eens meer de moeite voor doen.
 
Het nadeel als een bedrijf zo groot wordt en alles automatiseren moet?

 

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten