Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Genomineerden voor Beste Starter Award bekend

Genomineerden voor Beste Starter Award bekend

De Beste Starter Award wordt volgende week donderdag uitgereikt en vandaag zijn de drie genomineerden bekendgemaakt. De grote kanshebbers zijn Otrium, Twickto en Beerwulf. Wat doen deze startups en waarom maken uitgerekend zij kans op het winnen van de Beste Starter Award?

Eind januari sloot de inschrijving van deze vakprijs, waarbij de winnaar wordt bepaald door een vakjury. En op 8 maart, tijdens het Shopping Award Event, worden niet alleen de Publieksprijzen XS uitgereikt, maar dus ook de Beste Starter Award. Een prijs die bedoeld is voor het boegbeeld van startende Nederlandse ecommerce-bedrijven. Dit jaar behoren Otrium, Twickto en Beerwulf tot de genomineerden. Maar wie zijn deze startende ecommerce-spelers?

Otrium

Otrium bouwt naar eigen zeggen de grootste en slimste online outlet van Europa. Via de shop-in-shopmarktplaats bieden topmerken er hun (voorgaande) collecties aan. De producten blijven eigendom van de merken, totdat ze verkocht zijn. Otrium regelt de opslag, verkoop en verzending van de artikelen. De startup heeft recent een derde investeringsronde afgerond, waarmee het de ambitie kan doorzetten om uiteindelijk de grootste online outlet van Europa te worden.

Twickto

Twickto is een nieuw speelgoedmerk in Nederland. Het idee van dit constructiespeelgoed ontstond al zo’n 22 jaar geleden, maar werd pas recent door de zoon van de bedenker daadwerkelijk tot leven gebracht. Twickto werd halverwege de jaren negentig bedacht door Gert-Jan de Wilde, die vond dat er geen goed constructiespeelgoed bestond voor zijn kinderen. Nu zorgt zijn zoon Robin ervoor dat Twickto in de speelgoedwinkels ligt. De naam is overigens een samenstelling van twist en click, de handelingen die je moet verrichten om van de blokjes allerlei bouwwerkjes te maken. Sinds eind 2017 ligt Twickto in alle ruim vijfhonderd Intertoys-speelgoedwinkels in Nederland. Twickto wordt volledig via b2b-kanalen verkocht en is online verkrijgbaar via onder andere Bol.com en Wehkamp.

Beerwulf

Beerwulf is een webwinkel die craft- en speciaalbier thuisbezorgt. Het bedrijf opende in maart vorig jaar haar deuren en verkoopt unieke biertjes van kleine, lokale brouwerijen, maar ook toegankelijke bierpakketten voor een breed publiek. In nog geen jaar tijd groeide het bedrijf van 8 naar 33 man personeel en in diezelfde tijd werd het concept uitgerold naar verschillende landen. Beerwulf heeft als ambitie om de grootste online speciaalbierspeler van Europa te worden.

En de winnaar is…?

Eén van deze drie kan zich straks de beste starters van 2018 noemen. Welke dit is, zal bekend worden gemaakt op 8 maart, tijdens het Shopping Award Event in Amsterdam, waar ook de  Publieksprijzen XS worden uitgereikt.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch