Futurumshop biedt same-day-delivery gratis aan

Futurumshop biedt same-day-delivery gratis aan

Futurumshop heeft haar same-day-deliveryservice verder uitgebreid en verzendt haar gehele assortiment nu gratis op dezelfde dag als dat de bestelling plaatsvond. Wanneer een klant iets voor 12 uur in de middag bestelt, kan hij het pakketje nog diezelfde avond in huis hebben zonder daarvoor verzendkosten te moeten betalen.

Futurumshop biedt al drie jaar bezorging op dezelfde dag aan voor fietsen, maar breidt de dienst nu uit naar zijn totale assortiment. En de klant hoeft niks extra’s te betalen voor deze snelle levering. “Door producten nog dezelfde dag bij onze klanten te kunnen afleveren, wordt ons magazijn als het ware de voorraadkast van sportend Nederland”, zo zegt CEO Harmen van der Meulen in een persbericht.

365 dagen retourrecht

Futurumshop zet duidelijk in op service, iets wat ook duidelijk werd door het bericht vorige maand dat de webshop zijn klanten een jaar de tijd geeft om hun bestelling te retourneren. Het verlengen van het retourrecht zou zowel uit service- als commercieel oogpunt interessant zijn voor de retailer. “Hoe langer de consument over het product beschikt, hoe meer hij eraan verbonden raakt en hoe lager de kans wordt dat het product retour wordt gestuurd”, zo luidt de achterliggende gedachte.

Same-day-delivery

Same-day-delivery lijkt de laatste troef waarmee webwinkels de aandacht van de klant proberen te trekken. En het is niet langer iets wat alleen voorbehouden is aan de allergrootste ecommerce-partijen, nu PostNL in november vorig jaar startte met bezorging op dezelfde dag. Same-day-delivery gratis aanbieden, zoals Futurumshop nu doet, is een ander verhaal en momenteel nog wel ongebruikelijk.  Precies een jaar geleden startte Expert een test waarbij online bestellingen dezelfde dag nog gratis werden thuisbezorgd.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten