‘Fulfilment halveert verzendtijd uit China’

fulfilment halveert verzendtijd bestelling vanuit ChinaNog dit jaar wil Ebay fulfilment, opslag en verzending, regelen voor verkopers van het platform. Het bedrijf start met de diensten in China en Amerika en zal het bij succes mogelijk uitbreiden naar andere landen waarin het bedrijf actief is. Volgens Ebay kan het hiermee zorgen voor een halvering in de verzendtijd van bestellingen uit China.

Met fulfilment neemt Ebay de complete logistiek uit handen van kleine webwinkeliers. Die kunnen bij hun producent direct een adres van de opslag van Ebay opgeven. Het artikel wordt vervolgens daar opgeslagen en bij bestellingen zullen de orderpickers van Ebay de bestelling verwerken en (laten) bezorgen. Het is nog onduidelijk of Ebay het zelf gaat versturen of hiervoor gaat samenwerken met een logistieke partij, maar de webwinkelier heeft er zelf in ieder geval geen omkijken meer naar. Bron: The Wall Street Journal

Fulfilment moet groei marktplaatsen stimuleren
Mogelijk helpt dit de groei van de marktplaatsen van Ebay. Deze lijken momenteel minder snel te groeien dan de gemiddelde groei van de gehele ecommerce branche. Verzendkosten en -tijden hadden lang een remmende werking op de marktplaatsen. Het bedrijf heeft al de kostenstructuur veranderd waardoor het gunstiger is om via Ebay gratis verzendkosten aan te bieden. Het andere probleem, waarbij het nooit zeker is wanneer een bestelling op Ebay geleverd kan worden, moet met deze nieuwe dienst worden opgelost. Met de nieuwe fulfilment dienst kan Ebay dit meer standaardiseren.

Het is deels vergelijkbaar met het fenomeen dropshipping waarbij de producent (of leverancier) direct het product naar de eindgebruiker toestuurt en de webwinkelier dus ook geen voorraad hoeft aan te houden maar doordat je bij fulfilment wel zelf inkoopt en de producten wel zelf uitzoekt komt er meer risico en ondernemerschap bij kijken.

In Nederland zijn er al verschillende bedrijven met fulfilment actief. Ook in Amerika lijkt het aan te slaan. Onder andere Amazon heeft de dienst daar grootschalig ingezet. Ebay zal daar mogelijk mee willen concurreren en mogelijk de dienst direct koppelen aan de software van webshops, zoals het nu ook doet met PayPal.

Fulfilment kan de verzendtijd vanuit China halveren
Het bedrijf geeft zelf aan dat het zich in eerste instantie wil richten op het verkorten van de verzendtijd van bestellingen uit China. Een bestelling in China vanuit Amerika duurt ongeveer 18 dagen voor die geleverd wordt. Met de nieuwe fulfilment dienst moet dit gehalveerd kunnen worden, zo geeft een woordvoerder van Ebay aan.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten