menu

Freshplum helpt webwinkels met data

Freshplum helpt webwinkels met dataFreshplum is een startup die omzetcijfers beter in kaart wil brengen voor webwinkels. De informatie die het bedrijf levert is bedoeld om de verkoopbeslissingen van webwinkeliers te sturen. En nu heeft deze startup 1,4 miljoen dollar aan startkapitaal binnen geharkt. Google Ventures is een van de investeerders.

Door te kijken naar relevante statistieken kunnen eigenaren van webwinkels betere afwegingen maken over hoe ze hun producten moeten prijzen. Oprichter en serie-ondernemer Sam Odio: “Het online verkopen van producten en diensten blijft nog altijd meer kunst dan wetenschap. Tweeëntachtig procent van de bedrijven waarmee wij praten prijst hun producten op basis van een voorgevoel, omdat het bij hen ontbreekt aan de middelen die nodig zijn om diep in de data te kunnen duiken.” En uiteraard lost Freshplum dit probleem op. Het biedt de webwinkelier de middelen aan die het giswerk achter prijsbepalingen en andere verkoopbeslissingen onnodig maken.


 

Makkelijker dan concurrenten
Het bedrijf is zelf vooral te spreken over het gemak waarmee de software onder de knie te krijgen is. “Veel enterprise software-oplossingen waar bedrijven gewend aan zijn vergen weken of soms zelfs maanden om op te kunnen zetten en te kunnen integreren. Die van ons kost je een paar minuten.” Concurrenten voor Freshplum zijn onder andere de gratis diensten Google Analytics en Piwik. Die laatste is een open source-programma dat je op je eigen webserver installeert.

Freshplum is momenteel bezig met het ontwikkelen van hun product in de alpha-fase en heeft al de eerste klanten geaccepteerd. Een bredere release wordt ergens in dit jaar verwacht. Het in Palo Alto, waar Facebook ook zit, gevestigde bedrijf behandelt nu al meer dan tien miljoen API-verzoeken per dag. Vooralsnog is de basisdienst gratis, maar het plan is om geld te vragen voor extra functies die perfect passen bij de desbetreffende webwinkel. Wil je contact opnemen met Freshplum? Veel succes…

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch