menu
lightspeed ecommerce

Fijne Cybermonday!

CybermondayDe donkere dagen staan garant voor enkele geweldige feestdagen. Zo hebben we net Thanksgiving gehad, staat de Sint voor de deur en hebben sommigen al een heuse kerstboom aangeschaft. Maar voor webwinkeliers is vandaag misschien nog wel feestelijker! Het is vandaag Cybermonday! Traditioneel een van de beste dagen van het jaar voor webwinkels.

 
Cybermonday
De drukste dag voor webwinkels, Cybermonday, is in 2005 ontstaan. Het is de maandag direct na “Black Friday”, de vrijdag na Thanksgiving. Het is in 2005 door Shop.org uitgeroepen als schijnbaar de belangrijkste dag van het jaar voor webwinkels. Op Cybermonday kunnen webwinkels de planning van het jaar definitief beoordelen. Lukt deze dag en maakt Cybermonday de records waar? Dan wordt het een goed jaar! 
 
Cybermonday ook in Nederland?
Uiteraard is Cybermonday niets meer of minder dan een pure marketingterm en mag elke webwinkel die zo voor de feestdagen verwacht een goede omzet te behalen, de dag claimen. Traditioneel zijn er op deze dag veel acties actief en maken webwinkels overuren. In Europa is de term wat later op gang gekomen maar in Duitsland, Engeland, en dit jaar in veel landen wordt ook al gesproken over een Europese Cybermonday. In Europa duurt Cybermonday volgens Wikipedia acht dagen, vanaf de laatste maandag van november tot en met de eerste maandag van december, waarbij de eerste maandag van december de best renderende dag schijnt te zijn. 
 
Wij schreven ook vorig jaar over de Cyber Monday, die in Nederland nog relatief onbekend is. Maar de dag kan in Nederland wat verschillen door Sinterklaas. Een belangrijke feestdag in Nederland waarvoor veel cadeaus al zijn aangeschaft. Het is niet toevallig dat de Cybermonday op een maandag valt. Maandag heeft de meeste bestellingen het hele jaar rond.  
 
Welke Nederlandse webwinkels maken eigenlijk een feestje van Cybermonday? Reageer en laat het ons weten!

Tags

Reacties