menu

Februari: maand van de snelheid

Februari: maand van de snelheidSnelheid is essentieel voor een succesvolle webwinkel. Immers, hoe langzamer de site, hoe sneller potentiële klanten afhaken en hun heil bij de concurrent zoeken. Daarom roepen we de kortste maand van het jaar uit tot de maand van de snelheid. In deze 28 dagen staan we meerdere keren stil bij alles wat met snelheid te maken heeft.

De themamaanden op Webwinkel Weblog zijn een van de veranderingen die we aan het eind van vorig jaar hebben doorgevoerd, toen er ook een geheel nieuwe layout online ging. Januari was de maand van de klantenservice en deze maand zal snelheid centraal staan. We zullen nieuws rondom dit onderwerp uitlichten, we zullen tips en tricks geven en we interviewen een aantal bedrijven die zich bezighouden met de snelheid van webwinkels.

De snelheid van webwinkels gaat, ondanks steeds betere servers en codes, momenteel achteruit! Door het invoeren van plugins, meer bezoekers en een steeds uitgebreidere webwinkel, is er misschien steeds meer mogelijk, maar wordt het online winkelen ook een steeds tijdrovendere bezigheid! Je webwinkel sneller maken klinkt als een ingrijpende technische zaak waarbij een ingewikkeld onderzoek zal moeten worden uitgevoerd. En als je écht optimaal wilt presteren, komt er inderdaad veel bij kijken maar een begin is zo gemaakt en in dit geval soms echt meer dan het halve werk.

Zo kun je zelf al een uitgebreide test doen, met de gratis browser-extensie Yslow, die is ontworpen door goeroe Steve Souders. Bij ons werkt deze extensie het beste in Google Chrome, en krijgt Webwinkelweblog.nl momenteel een D als cijfer en dat moet natuurlijk aan het einde van de maand wel wat beter zijn. Een A zullen wij niet halen; zo is een van de tips om een CDN (content delivery network) in te zetten. Maar voor een puur Nederlandse website met een paar honderd Nederlandse bezoekers, is dat wellicht wat overkill.

In samenwerking met MeasureWorks
Wat we dan wel gaan doen? En in welke volgorde of met welke investering? Daarvoor roepen we er graag de specialisten van MeasureWorks bij. Zij meten al jaren de laadtijd en beschikbaarheid van vele webwinkels, en kunnen ons op dit vlak als geen ander bijstaan.

En natuurlijk gaat niet alleen Webwinkel Weblog onder de loep, maar komt jullie webwinkel ook aan de beurt. Vrijwilligers of webwinkeliers met vragen over het onderwerp: Nu is je kans om een écht snelle jongen te worden!

Tags

Reacties