menu

Fans Feyenoord openen eigen fanshop

Fans Feyenoord openen eigen fanshopFRFC1908, ‘een aantal kritische supporters die niet zomaar alles kunnen/willen accepteren’, is niet blij met de huidige webwinkel van Feyenoord. De ‘Puma-fanshop’ zou te weinig aanbod hebben. En dus lanceerde FRFC1908 z’n eigen fanshop.

Nu heeft die webwinkel op dit moment ook niet echt veel aanbod, maar de supporters zijn dan ook maar pas begonnen. In een interview met de website FR12.nl vertelt de man achter de door fans gerunde fanshop dat hij de webwinkel heeft gelanceerd uit onvrede over het huidige aanbod in de officiële fanshop van Feyenoord.

Geen casual kleding en te veel sponsorlogo’s
“Het bleek dat Feyenoord door het contract met Puma zelf relatief weinig mogelijkheden heeft om het aanbod aan producten uit te breiden. Op zich is dat natuurlijk een logisch verhaal, want cijfermatig sponsort Puma gewoon een hoog bedrag. We weten dat Feyenoord bezig is met te onderzoeken of de input toch in de fanshop kan hangen. […] Wij wilden niet langer wachten en hebben besloten het voortouw zelf te nemen in dit verhaal.”

 

Een van de kritieken is dat er geen casual kledinglijn meer is. En dat het logo van de sponsor, Puma, wel heel vaak op de fanartikelen staat vermeld. “Als je ziet hoe een club als FC Twente de shop heeft ingericht, dan loopt het kwijl uit je mond. Daar hebben ze bijvoorbeeld vijfentwintig verschillende sjaals, en allemaal zonder het logo van de kledingsponsor… een echte volksclub-uitstraling dus.”

Feyenoord-kalender met jonge dames
De fanshop van FRFC1908 bevat momenteel twee originele shirts en een beeldje van de oude kuip. Er moeten binnenkort nog sjaals bijkomen en sinds kort verkopen ze ook een kalender met ‘een flink aantal lieftallige jonge Feyenoord-dames’. De 40 bij 55 centimeter grote kalender bevat twaalf pagina’s met twaalf poserende vrouwen voor twaalf euro. “Alle winst die gemaakt wordt met de kalender zal gebruikt worden bij de supportersherdenking en indien het erg succesvol is mogelijk ook andere sfeeracties.”

Feyenoord jaarkalender 2012 - kalender met mooie vrouwen 

De webwinkel van FRFC1908 is een ambitieus project. En het is mooi om te zien hoe fans na onvrede over de huidige fanshop zelf de handen uit de mouwen steken en met een eigen webwinkel komen. Misschien dat fans van andere clubs er een voorbeeld aan kunnen nemen?

Eerder schreven we al over de fanshops van de Eredivisie-clubs. Benieuwd hoe Feyenoord het ervan af bracht?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch