menu
lightspeed ecommerce

Facebook gaat concurreren met Marktplaats

Facebook gaat concurreren met Marktplaats

Marktplaats krijgt concurrentie van Facebook. Het Amerikaanse bedrijf heeft vandaag een nieuw onderdeel gelanceerd in haar Android- en iOS-apps. Met Facebook Marketplace kunnen gebruikers van het sociale netwerk tweedehands spullen kopen en verkopen.

Marktplaats hoeft niet gelijk bang te zijn dat het bezoekers en gebruikers zal verliezen: Facebook Marketplace wordt in eerste instantie alleen uitgerold in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Australiƫ en Nieuw-Zeeland. Of en wanneer ons land aan de beurt is, is niet bekend, maar bij dit soort lanceringen zullen Europese landen spoedig volgen als het in de testlanden lijkt aan te slaan.

Facebook Marketplace logisch gevolg

Facebook Marketplace wordt Facebooks eigen Marktplaats of Craigslist. Facebook-pagina’s waarop mensen hun spullen aanbieden of op zoek zijn naar bepaalde producten, zijn al langer erg populair en de lancering van Facebook Marketplace lijkt een logisch gevolg hiervan.

De Marketplace-functie verschijnt in een tabblad onderaan het scherm en neemt bij sommige mensen de plek in van de Messenger-functie.

Screenshots van Facebook Marketplace.
Screenshots van Facebook Marketplace.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch