Twinkle Marketplaces Event

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Twinkle Marketplaces Event

Evenement details

Datum: woensdag 28 oktober Locatie: DeFabrique, Utrecht, Utrecht Organisator: Twinkle
Evenement website
Google Calendar iCal

Marktplaatsen zijn hot. Het is niet voor niets dat de meeste online shoppers in Amerika hun productzoektocht niet op Google beginnen, maar op Amazon.com. En wereldwijd zijn Chinese marktplaatsen als Alibaba, AliExpress en Banggood razend populair. En wat te denken van ons land, waar de nummer één webwinkel, Bol.com, al lang geen retailer meer is, maar vooral een online platform waar andere verkopers hun producten ook verkopen.

Is een marktplaats een must voor iedereen?

Kun je als online retailer of merk nog wel ontbreken op deze marketplaces? Wat zijn de verschillen tussen de platforms, de diensten die zij bieden, de voor- en nadelen? Het Twinkle Marketplaces Event gaat over verkopen op marktplaatsen, over aspecten om rekening mee te houden op de korte én de langere termijn.

Hoe staat het met de ontwikkeling van verticale marktplaatsen, voor specifieke productgroepen? En wanneer loont het om zelf een marktplaats te starten? Dat en meer werd op 29 oktober 2020 beantwoord. Op het event verscheen ook een onafhankelijk overzicht van 25 grote marketplaces in Europa.

Wie wint de CrossBorder Award?

Ook de CrossBorder Top 30 maakt deel uit van het Marketplaces Event. De verkiezing is een initiatief van Twinkle en Dexport, die jaarlijks in kaart brengen welke webwinkels het hardst groeien over de grens. Met een internationale omzetgroei van maar liefst duizend procent was het Refurbished die in 2020 de CrossBorder Award won. Het platform volgde hiermee Beerwulf op, die in 2019 de lijst aanvoerde.

Traditiegetrouw vindt het Twinkle Marketplaces Event plaats in DeFabrique in Utrecht. Vanwege het coronavirus waren de sessies in 2020 volledig digitaal. Op de website staat een aankondiging voor november 2021, maar in welke vorm dat zal zijn en welke sprekers we kunnen verwachten, is nog onbekend. Ook is het nog niet mogelijk om kaartjes te kopen.

Locatie Twinkle Marketplaces Event