menu
lightspeed ecommerce
Kennisevent Same Day Delivery

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Kennisevent Same Day Delivery

woensdag 16 januari, 14:00 - 17:00
Restaurant Zuiver, Utrecht, Utrecht, Nederland

Evenement details

Datum: woensdag 16 januari, 14:00 - 17:00 Locatie: Restaurant Zuiver, Utrecht, Utrecht, Nederland
Evenement website Google Calendar iCal

Op woensdagmiddag 16 januari vindt het kennisevent Same Day Delivery plaats. Dit is een ecommerce-evenement georganiseerd door UC Group en Kieskeurig. De twee partijen hebben het afgelopen jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de staat van same-day-delivery in Nederland en zullen tijdens dit event hun bevindingen presenteren. Het volle en informatieve programma zal daarna worden afgesloten met een netwerkborrel.

Tijdens de middag staan dus de resultaten centraal van onderzoeken die door beide organisatoren zijn uitgevoerd. Zo ondervroeg Kieskeurig ruim 4600 Nederlanders naar wat zij verwachten van same-day-delivery, terwijl UC Group internationaal onderzoek deed en in ons land ruim twintig retailers en logistieke dienstverleners ondervroeg.

Vanmorgen besteld, vanavond in huis

De onderzoeken zijn het gevolg van een trend die steeds meer waarneembaar is in de vaderlandse ecommerce. Was het een paar jaar geleden nog voldoende om binnen een paar werkdagen te leveren, tegenwoordig lijkt ‘vandaag besteld, morgen in huis’ de norm. Maar het gaat nog sneller, want steeds vaker kunnen klanten kiezen voor same-day-delivery: vanmorgen besteld, vanavond nog in huis.

Voor de klant is dit natuurlijk een welkome ontwikkeling, maar voor webwinkeliers en logistieke spelers brengt dit forse consequenties met zich mee. “En heeft de online consument eigenlijk wel behoefte aan zo’n korte levertijd? Is het voor retailers een grote commerciĆ«le kans of leidt deze korte levertijd alleen maar tot meer kosten? Welke aanpassingen zijn nodig in de distributieprocessen om deze korte levertijd mogelijk te maken?” Dat soort vragen staan centraal tijdens het kennisevent Same Day Delivery.

Programma Same Day Delivery

14:00 Inloop
14:30 – 15:30 Welkom door dagvoorzitter Raimon Gort (directeur kieskeurig.nl)
Presentatie van Kieskeurig.nl-onderzoek
Presentatie van het UC Group-onderzoek
15:30 – 15:50 Koffiebreak
15:50 – 16:45 Ervaringen uit de markt door een retailer
Ervaringen uit de markt door een logistiek dienstverlener
‘Logistiek en duurzaamheid’ door Margreeth Pape (duurzaamheidsmanager Thuiswinkel.org)
16:45 – 17:00 Afsluiting en samenvatting door Pascal van Beek (founding partner UC Group)
17:00 – 18:30 Netwerkborrel

 

Locatie Kennisevent Same Day Delivery

« Terug naar het overzicht