menu
lightspeed ecommerce

Engelse ecommerce groeit snel

Ondanks de recessie groeit de ecommerce sector in het Verenigd Koninkrijk rustig door. Naar verwachting zal binnen 4 jaar 10% van de inkomsten in de detailhandel via het internet tot stand komen.

Momenteel komt nog maar 0,6% van de transacties in de detailhandel van het Verenigd Koninkrijk via het internet tot stand maar met een geschatte groei van 13% voor dit jaar zit de ecommerce branche op schema om binnen 4 jaar, uiterlijk 2013 10% van de transacties online te laten gebeuren. Bron: Compareandsave.com

De omzet die online gegenereerd wordt zal dan rond de 30 miljard pond liggen. Omgerekend is dat nu ongeveer 35 miljard euro maar de koers van de pond is momenteel historisch gezien erg laag.

Grappig is het om te zien dat de Nederlandse verwachtingen eigenlijk redelijk in dezelfde lijn liggen. Ook al is de ecommerce branche compleet verschillend, zo kopen de Engelsen bijv. veel hun dagelijkse boodschappen online via grote supermarketen als Tesco.co.uk die al heel snel actief was. In Nederland zijn het met name reizen en marktplaatsen die voor een hoge online omzet zorgen.

Tags

Reacties