menu

Einde voor affiliate programma van PayPal

paypal bonus programma stoptOngeveer tien jaar lang had PayPal een affiliate programma. Deze moest
ertoe bijdragen dat actieve internetters net wat extra hun best deden om
PayPal aan te raden. PayPal geeft aan dat het programma stopt. Maar
hoe zit het met lopende contracten?

Affiliate marketing
Het gebruik van online affiliate programma’s is al bijna zo oud als e-commerce zelf. De persoon die een ander doorverwijst naar een bepaalde pagina, ontvangt een stukje commissie als de persoon daar een bepaalde actie onderneemt. Amazon was een van de eersten die het zeer succesvol in wist te zetten. In Nederland maken ook grote webwinkels als Wehkamp, Bol.com en Zalando bijvoorbeeld gebruik van affiliate marketing.

PayPal heeft het een tijdje laten lopen via CJ.com en vervolgens zelf het nog een tijdje gehad. Via PayPal kon je een euro verdienen als er minimaal 200 euro binnenkwam op een nieuw geregistreerd account, en vervolgens 0,5% van de totale inkomsten totdat het aangemaakte account een jaar oud was. Populair is het programma nooit geweest. De meeste mensen die een PayPal-account aanmaken doen dat eerst voor een of enkele betalingen en het duurt vaak een flinke tijd voor die eerste 200 euro binnen is. Maar als je wat succesvoller was met het bonus-programma zag het er ongeveer zo uit.

inkomsten paypal affiliate programma

Waarom deed PayPal dit?
Toen PayPal met het affiliate programma startte, had dit voor het bedrijf waarschijnlijk wel wat positieve bijeffecten maar het is de vraag hoeveel voordeel PayPal er tegenwoordig nog uit haalt. Niet alleen heeft PayPal veel naamsbekendheid gekregen, maar daarnaast promoten ze het ook al jaren niet meer. Hier en daar gaven ze al aan dat ze ermee wilden stoppen en afgelopen jaren hebben medewerkers regelmatig het bestaan van het programma zelfs ontkend.

paypal ontkent bonusprogramma
Al enkele jaren vertellen medewerkers dat er geen programma is.

Veel vragen en onduidelijkheid

Veel mensen wisten waarschijnlijk niet eens dat het bestond maar de diverse fora van PayPal staan wel vol met vragen over het programma. Echt positief lijken de vragen niet te zijn beantwoord. Inmiddels leek het programma daarom mogelijk meer kwaad dan goed te doen. Logisch dus dat het bedrijf het nu definitief stoppen wil.

Ben jij een affiliate en had je nog niet gehoord dat PayPal dit stopte? Ook dat zou dus heel goed kunnen. Het lijkt bijna alsof PayPal geen slapende honden wakker wil maken. Op de blogs van PayPal is er niets over geschreven en affiliates krijgen per email een bericht dat het programma stopt. Kans is dus dat jij een mailtje hebt gehad. In die e-mail is er wel een link met verdere uitleg, die verwijst naar x.com.

PayPal geeft aan dat je links zullen blijven werken, dat je niets hoeft te doen, en dat er verder niets verandert. Op de inkomsten na dus. Want 60 dagen na het mailtje (15 september) ontvang je schijnbaar een eindafrekening en vervolgens helemaal niets meer.

En die laatste registraties dan?
Blijven de affiliates bij jou binnenstromen? Dat kan. Het programma loopt ondertussen blijkbaar gewoon door en de geautomatiseerde mailtjes komen dus nog rustig binnen terwijl over een week of drie het programma helemaal ten einde is. Maar helaas, uit nieuwe algemene voorwaarden die per oktober gaan gelden, maken wij op dat de vandaag verworven affiliates je helaas dus niets meer kunnen opleveren. Het lijkt erop dat PayPal besluit jou de (toekomstige) inkomsten van de laatste affiliates te ontnemen.

Per oktober in ieder geval duidelijkheid
Per 9 oktober bestaat het programma dus zelfs niet meer in de algemene voorwaarden, valt er volgens de voorwaarden geen cent meer mee te verdienen en is er in ieder geval een duidelijk eenduidig antwoord. Er bestaat dan geen affiliate of bonusprogramma meer voor PayPal.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch