menu

Eerste juridische webwinkel in Nederland een feit

Eerste juridische webwinkel in Nederland een feitCharlotte Meindersma is een online ‘law store’ voor ondernemers begonnen. Iedereen die ook maar iets met (online) ondernemen doet kan in haar webwinkel terecht voor kant-en-klare documenten, formulieren, workshops, checklists en boeken op juridisch gebied. Naar eigen zeggen is Charlotte’s Law Store de eerste juridische webwinkel van Nederland.

Charlotte Meindersma is online lekker bezig. Haar weblog die ze vol pent met haar juridische kijk op de actualiteit wordt goed bezocht en vorig jaar won ze zelfs een VIVA400-Award, nadat ze was genomineerd in de categorie “online”. Veel webwinkeliers zullen haar ook wel kennen want ze schreef hier en daar al wat gastblogs, stond op enkele evenementen en was bij veel andere zelf als gast aanwezig. Maar nu werkt ze niet alleen voor webwinkeliers, ze is er zelf dus ook eentje geworden want ze heeft dus nu ook haar eigen webwinkel geopend: Charlotte’s Law Store.

“Het idee erachter is dat ondernemers zichzelf kunnen voorzien van de juiste juridische informatie, documenten, (e-)boeken en formulieren. Een one-stop rechtenshop dus.” Maar het zijn niet alleen papieren die men via haar webwinkel kan bestellen. Of alle producten die nu via persoonlijk contact goed verkopen ook in de webwinkel een mooie conversie zullen behalen is natuurlijk de vraag. Zo kunnen ondernemers ook een ‘kopje oploskoffie’ bestellen. Mensen die Charlotte wat langer kennen weten dat je met het bestellen hiervan niet alleen koffie oplost, maar ook jouw problemen. Of de gemiddelde bezoeker van de webwinkel dit ook in een keer begrijpt is dan natuurlijk de vraag. Duidelijk is in ieder geval dat Charlotte jou als webwinkelier straks nóg beter begrijpt als ze zelf met haar eigen webwinkel eigen persoonlijke ecommerce-ervaring heeft opgedaan.

Checklist en workshop “Webwinkelrecht”
Voor jou als webwinkelier zijn er leuke artikelen te krijgen die we met een gerust hart durven aan te raden. Handige juridische e-books bijvoorbeeld. Meindersma richt zich met haar e-books soms op een bepaalde groep ondernemers. Zo heeft ze een e-book “Auteursrecht voor fotografen” geschreven en verkoopt ze voor tien euro ook het e-book “Webwinkelrecht checklists”. Ook geeft ze een workshop “Webwinkelrecht”, hier moet je 189 euro (excl. btw) voor betalen. Ben jij al voorbereid op de nieuwe wetgeving die deze maand is ingegaan?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch