menu
lightspeed ecommerce

Een webwinkel starten: waar begin je?

Je wilt een webwinkel starten. Of misschien ben je al een tijdje bezig maar loopt de winkel nog niet zoals je gehoopt had. Wat doe je dan? Waar kun je je het beste laten informeren en hoe leer je alle tips en trucs om jouw eigen webshop tot een succes te maken?

Je kunt natuurlijk halsoverkop een website opzetten, er wat producten opgooien, en dan maar kijken hoe het gaat lopen. Of voor heel veel geld een complete webwinkel overkopen zodat je die moeilijk opstartperiode gewoon overslaat. Maar wil je je eigen webwinkel zelf opbouwen en hierbij zoveel mogelijk kans op succes hebben dan zorg je dat je beslagen ten ijs komt.

Door bijvoorbeeld veel te lezen. Lees artikelen over de stand van zaken in webwinkelland, informeer je over de techniek achter webshops en ken de geschiedenis van ecommerce, want wie de geschiedenis kent is op zijn toekomst voorbereid. Verdiep je in je product. Wie gaat je product kopen, welke andere bedrijven verkopen het ook en wat is nu eigenlijk het grote unique selling point ervan?

Zorg daarnaast dat je duidelijke ideeën hebt over hoe je webwinkel eruit gaat zien. Welke functionaliteiten moet je webwinkel hebben en wat moet je webshop uit gaan stralen? Hoe ga je de marketingactiviteiten aanpakken? Er is zoveel om over na te denken als beginnend webwinkelier, weet dus waar je op moet letten bij het starten van je webshop. En ken de grootste valkuilen die ook ervaren webwinkeliers tegenkomen.

En de belangrijkste tip: laat je informeren door ondernemers die eerder met hetzelfde bijltje gehakt hebben. De ervaringen van anderen kunnen je behoeden voor de grootste misstappen, en bovendien heb je als starter nog veel te leren over het zelfstandig ondernemen. Een goede manier om dit te doen is door deel te nemen aan een Starters Masterclass, waarin ervaren ondernemers met veel expertise in webwinkelland je alle ins en outs van het ondernemen leren. Alle aspecten van het ondernemen komen hierbij aan bod, zoals bijvoorbeeld de belastingdienst, klantenwerving, je budget en het verkrijgen van kapitaal. Tijdens de workshop is er veel ruimte voor vragen en kun je bovendien sparren met ervaren ondernemers en andere starters. Succesvolle webwinkels die je voor gingen in de Starters Masterclass zijn onder andere Fooshz.com en Italianmusthaves.com. Een waardevolle investering dus voor iedere startende webwinkelier.  

En dan? Dan is het een kwestie van doen, durven en  vertrouwen hebben in jezelf en je webwinkel!   

  

Tags

Reacties