menu

Een op drie wil webwinkel beginnen

Een op de drie wil webwinkel beginnenBijna een derde van de Nederlanders wil binnen nu en vijf jaar een eigen webwinkel beginnen. Met als voornaamste reden ‘een extra zakcentje’. Mannen denken hier gemakkelijker over dan vrouwen, zo blijkt uit recent onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd onder vijfhonderd mensen door Winkeltje.nl, dat webwinkelsoftware aanbiedt. Daaruit bleek dat vooral kleding, boeken, dvd’s en games populaire dingen zijn om te verkopen via een webwinkel.

Verdienen aan webwinkel
Van de ondervraagden zou 69% de webwinkel naast hun huidige baan willen bijhouden. Enkel 3% gaf aan zijn of haar baan volledig op te geven, ten faveure van de webwinkel. En dat terwijl mannen denken maar zo’n vijf à tien uur kwijt te zijn aan het bijhouden van een webwinkel. Ze verwachten tot vijfduizend euro per maand te kunnen verdienen. Vrouwen zijn wat voorzichtiger: die denken al snel twintig uur per week bezig te zijn met de webwinkel en schatten tussen de honderd en duizend euro per maand te verdienen.

“Wie gelijk heeft is lastig te zeggen, dat ligt echt aan de markt en het product. Vrouwen denken dat het opzetten van een shop tot wel een halfjaar kan duren, maar dat hoeft zeker niet. Wanneer je weet wat je wilt verkopen kun je tegenwoordig met een kant-en-klare webshop al in enkele dagen zelf een professionele webshop maken”, aldus Petra van Dreumel van de webwinkelsoftware-aanbieder.

Adverteren niet nodig
Wat opvalt is dat marketing, wat wij als belangrijkste bottleneck zien om een webwinkel te beginnen, volgens de ondervraagden de minst noodzakelijke voorwaarde is om een webwinkel te lagen slagen. Een goede service, lage prijzen en een goede vindbaarheid staan hoger op het prioriteitenlijstje.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch