menu
lightspeed ecommerce

Een miljoen verdienen? Help Overstock!

verdien een miljoen met overstockEen Amerikaanse webwinkel wil graag het algoritme voor aan te raden producten verbeteren maar weet niet precies wat nu de beste methode is. Daarom vragen ze het aan het publiek. En de persoon die het beste idee heeft kan daarmee een miljoen dollar verdienen.

Miljonair met een goed idee
Overstock, een van de grootste webwinkels van Amerika, komt er zelf niet uit en in plaats van een duur extern bureau in te schakelen vragen ze het jou. Het internationale publiek. Als jij een idee hebt waarmee Overstock minimaal tien procent meer omzet genereert, want dat is wel een vereiste, kun je daarmee in een klap (dollar) miljonair worden! Mocht de tien procent niet gehaald worden dan wordt het beste idee beloond met een prijs die direct gerelateerd is aan de omzetstijging. Mocht de maximale omzetstijging dus niet verder komen dan zeven procent, verdien je evengoed nog zevenhonderd duizend dollar.

Voor universiteiten kan het verhaal zelfs beter worden. Want als die studenten ondersteunt krijgt de universiteit, bovenop het bedrag dat de studenten verdienen, zelf ook nog een kwart miljoen dollar.

Er is al data aanwezig
Mocht je interesse hebben kun je je het beste melden bij RichRelevance. Dit is momenteel het bedrijf waarmee Overstock samenwerkt voor aanbevelingen en de contest wordt samen met dit bedrijf uitgevoerd onder de naam Reclab Prize. Ze bieden voorbeeld data van vijfenzeventig duizend shoppers, bijna honderdveertig duizend acties, en nog enkele andere zaken, zodat je goed inzicht krijgt in hoe het nu werkt bij Overstock.

Het is wel allemaal voorbeelddata. Vanuit het oogpunt van privacy wordt geen echte data gebruikt. Zoals AOL eerder deed en waarna de New York Times later bij mensen aanklopte om hun te tonen wat ze toen zoal gezocht hadden op het internet.

Niet het eerste miljoen
Overstock is niet de eerste die een miljoen biedt voor een goed idee. Eerder bood Netflix, met hun Netflix Prize en een vergelijkbare wedstrijd, ook al eens een miljoen dollar. In 2009 won een team van AT&T Labs die miljoen dollar nadat ze een systeem hadden ontwikkeld die 10% beter scoorde dan het algoritme dat suggesties bij klanten toonde van Netflix zelf.

Voor de prijs van Overstock heb je nog tot ongeveer de einde van de herfst. Aan de slag dus!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch