Eelco van Wijk stapt over naar mcommerce-startup

Eelco van Wijk stapt over naar mcommerce-startupAfgelopen zeven jaar was Eelco van Wijk dagelijks met mcommerce bezig vanuit zijn functie bij PayPal maar na 3,5 jaar de Benelux-landen te hebben geleid werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zijn geloof in mcommerce is hij daarbij duidelijk niet verloren want hij gaat nu als CCO bij een nieuwe app-bouwer aan de slag.

“De retail van morgen kan mij bijzonder sterk fascineren. Vanuit PayPal deelde ik de mening dat de mobiele telefoon daar een zeer sterke rol in zal spelen. Wereldwijd ontwikkelt die markt snel. In mijn rol als general manager bij PayPal Benelux heb ik daar mooie dingen van dichtbij mee mogen maken. Na zeven jaar tijd is het nu wellicht een mooi moment om die markt vanuit een andere kant te bedienen,” vertelt Eelco ons, wanneer hij mededeelt dat hij vanaf 1 april PayPal verlaat om bij een nieuw bedrijf aan de slag te gaan.

Hij gaat starten bij Jmango360. Zegt die naam je niets? Om heel eerlijk te zijn moesten wij als redactie vanuit dit blog ook even googelen maar Eelco lijkt daar juist wel blij mee te zijn. “Bij PayPal heb ik een enorm netwerk opgebouwd en zoveel kennis opgedaan! De naam van het bedrijf opende vele deuren voor me en ik kon er bijzonder veel leren en dat is voor mij van onschatbare waarde. Aan de andere kant was ik, zeker onder de vlag van eBay, gehouden aan een bepaalde koers van het hoofdkantoor.”

Visie over mcommerce uitbouwen
“Ik had wel vrijheid maar bij een nieuwe onbekende startup waar ik direct deel kan uitmaken van het management is dit natuurlijk groter. Hier kan ik mijn visie over mcommerce uitbouwen en werken aan mijn passie om het retailers van de toekomst nog gemakkelijker te maken om hun producten te verkopen. Jmango360 is een internationale aanbieder van mcommerce apps voor het mkb. Voor een paar tientjes per maand kan straks elke retailer zijn eigen app in de markt zetten. Volledig in de eigen huisstijl waardoor elke app zijn eigen unieke karakter kan krijgen.”

Op dit moment is er al een goede integratie met Magento gebouwd en na even te brainstormen noemt Eelco de mogelijkheid om voor aanbieders van webwinkelsoftware whitelabel apps te gaan faciliteren, al kunnen webwinkels zelf ook gewoon aankloppen. ” Ivy & Liv en Six & Sons staan als showcase op de site maar juist het uitbouwen van klanten zal mijn verantwoordelijkheid worden.”

Software klaar om in praktijk te worden ingezet
“Afgelopen jaren is er vooral in de techniek geïnvesteerd. Zo werken er 25 mensen in Vietnam als developer en wordt het hoofdkantoor in Amsterdam verder uitgebouwd. De CFO, die momenteel ook tijdelijk als CEO de honneurs waarneemt is daar gevestigd en ik zal hem daar gaan ondersteunen als CCO oftewel commercieel directeur. Dat betekent dat de software er in ieder geval klaar voor is om in de praktijk te worden ingezet.”

Eelco zal 1 april van start gaan bij het nieuwe bedrijf. In eerste instantie nog vooral onder de radar want eerst wil hij zich rustig inwerken om zijn doelen te bepalen. Al is de startup nu ook weer niet zo klein en onbekend, een zolderkamer-onderneming kun je het niet meer noemen. Via Google komen we bijvoorbeeld media-ondernemer Willem Sijthoff tegen, die zich al drie jaar in de board of directors van het bedrijf bevindt. Het is zeker niet zo dat de toekomst in steen staat geschreven maar een zekere visie is er dus wel aanwezig.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten