Ecommerce zuiderburen groeit explosief

Het aantal webwinkels in België is flink toegenomen. De afgelopen maanden kwamen er zo’n 80 Belgische webshops per maand bij.

De ecommerce markt in België kwam langzamer op gang dan de Nederlandse. Waar in ons land tal van kleinere webwinkels al jarenlang hun graantje meepikken van de bloeiende online economie, kenden de grotere Belgische webshops tot twee jaar terug weinig concurrentie van kleine webwinkels.

Vooral deze categorie van kleinere webshops groeit nu flink, zo zegt Pierre Willaert, algemeen directeur bij betalingsprovider Ogone in De Morgen. Het gaat hierbij vooral om bestaande offline winkels die nu online gaan. Het betaalsysteem Ogone wordt door 85% van de Belgische webwinkels gebruikt.

Vorig jaar werden er via Ogone 6,9 miljoen aankopen gedaan op Belgische verkoopsites, goed voor een stijging van 42% ten opzichte van 2007. Samen behaalden Belgische e-tailers in 2008 een omzet van 590 miljoen euro.En de groei zet zich voort in dit jaar. Tot oktober steeg het aantal aankopen met 33% en de omzet met 20%.

Maar de Belgische online shoppers kopen meer dan dat. Door de langzame start van Belgische webwinkels doen Belgen 50% van hun aankopen bij buitenlandse webwinkels.

De toenemende populariteit van online winkelen in België en de bereidheid van de Belgische consument om aankopen te doen bij buitenlandse webwinkels maakt het land tot een interessante afzetmarkt voor Nederlandse webwinkels. Daarbij hoeft een webwinkel weinig aanpassingen te ondergaan voor de Belgische markt, een groot gedeelte van België spreekt immers Nederlands.

Lees wanneer je met je webwinkel (meer) wil verkopen in België het artikel Verkopen aan België op Webwinkelopzetten.nl om goed beslagen ten ijs te komen.

 

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten